Måndagskväll 

Temperaturen har sakta börjat stiga igen... enligt min digitala termometer på gårdssidan (mäter både ute och inne) var det +23 grader, och enligt den stora termometern som hänger i skuggan på uteplatsen var det +28. Så sanningen ligger nog någonstans däremellan, antar jag. Och solen skiner från en klarblå, nästan molnfri himmel... så idag var det inte myggen utan flugorna som sökte vårt sällskap. Flugor har jag dock inga problem med, så de får vara ifred så länge de inte kommer alltför nära Belle... hon snappar nämligen till sig den insekt som kommer inom räckhåll, och så är den lilla varelsens saga all.

Under eftermiddagen har nämnda snapper och jag vistats på uteplatsen - hon ömsom i solen och ömsom i skuggan, jag i skydd under parasollet. Det har varit väldigt vilsamt, och en stund gjorde Maria oss sällskap för att fika och prata. Jag hade nämligen kontaktat både henne och Daniel när jag gick igenom min ekonomi och insåg att jag under gårkvällens betalande av räkningar begått ett misstag jag gör ibland - blandar ihop siffror, som t.ex. 0, 3, 8 och 9 - vilket gjort att jag dels råkat övertrassera kontot med 18 kronor och dels missat att betala bilförsäkringen. Just nu är alltså bilen oförsäkrad, och det betyder att den står där den står... jag tänker inte köra olagligt!... men det betyder också att jag är tvungen att bryta mitt löfte till Maria om att skjutsa henne till Mariestad på torsdag, och mitt löfte till Alex och Daniel att skjutsa dem till Skövde på fredag. Lyckligtvis har jag förstående vänner, som inte blir besvikna på mig... och själv funderar jag på vad Gud vill med att jag inte kan köra bil förrän nästa pension har kommit? Något är det, för när sådana här saker händer brukar det alltid visa sig att Gud haft någon mening med det.

Nå väl, när middagsdags närmade sig frågade Alex och Daniel om jag ville äta med dem, vilket jag tackade ja till. Det blev grillat med grillade grönsaker och stekt äpple i skivor - mmm! Efteråt halvlåg jag i deras utegruppssoffa med Belle på magen och virkade, medan Daniel bara satt och vilade och Alex tog itu med en tavla hon lovat måla åt en kvinna som sänt henne ett foto av sina katter. Den är inte klar än, men oj, så väl hon har fångat katternas... äsch, vad heter det nu på svenska? Jag tänker på ordet appearance... ja, du förstår förhoppningsvis vad jag menar!

Nu är vi hemma igen och jag har startat en diskmaskin och en tvättmaskin. Skall börja skriva på ett viktigt brev jag grunnat på länge och nu äntligen tror mig kunna få på pränt... men först skall jag titta på "Gränsbevakarna Australien" på TV, ett av mina favoritprogram.