Sen tisdagskväll 

Vi har haft en mycket stillsam dag idag, mamma och jag... mamma hade ont i magen när hon kom hem från dialysen och orkade inte med sig själv särskilt bra, så vi fick bädda ner henne och hemtjänst var här tre gånger för att hjälpa henne med toalettbestyren. Själv hade jag fortfarande huvudvärk, även om migränen hade tonat ner ordentligt, så jag tog tillfället i akt att ta det lugnt, jag också. Har visserligen - som vanligt, höll jag på att skriva - diskat, tvättat och donat med golven... men i övrigt har dagen mest handlat om upphängning av en stjärna i mitt sovrumsfönster, läsning och promenaderna med Belle. 

Och så har jag förstås gjort det mest ångestframkallande jag vet: betalat räkningar. Känslan efteråt är tyvärr allt annat än lättnad, vilket jag önskar att det vore... i stället känner jag mig ohyggligt misslyckad, fattig och förtvivlad över att aldrig få det att gå ihop ens någorlunda. Jag antar att det tar ett tag innan jag märker i min ekonomi att kostnaderna för huset gått ner betydligt sedan jag sagt upp både det kommunala avtalet (avlopp, sophämtning m.m.) och elavtalet med Fortum... och så snart jag får svar på mitt brev till Nordea hoppas jag kunna gå vidare med husförsäljningen. Om de säger ja, vill säga. Ett lån vill de inte ställa upp på, det har jag redan fått veta... men nu har jag vädjat till dem om en nedskrivning av det befintliga lånet till 170.000 kronor, d.v.s. samma som den summa jag blivit erbjuden för huset, så att det skall gå jämnt upp vid en försäljning. Annars sitter jag vackert här med ett hus som inte får säljas förrän jag har betalat ner bolånet - och det kommer att ta flera år. Nåja, jag skall inte tänka för mycket på det nu när jag just skall krypa i säng...

En skön dusch har jag i alla fall unnat mig, och sängen är nybäddad när jag kryper ner i den. Sådant betyder mycket för välbefinnandet! En stor mugg hett te har jag också precis fått i mig, så nu tänker jag försjunka i boken "Det svenska julbordet - rötter, riter, rätter från år 1000 till 2000" av Christina Fjällström och Håkan Liby. Mathistoria är intressant, tycker jag! Över huvudtaget tycker jag om att läsa hur människor levt och haft det i olika tider och sammanhang, precis som jag gillar att läsa dagböcker av och biografier om alldeles vanliga människor. Man lär sig så mycket om sig själv och sina medmänniskor på det viset - och jag tror att det håller hjärtat öppet för andra, om ni förstår vad jag menar.

Nå, som avrundning skall jag väl berätta att mejlen fungerar igen... men Facebook visar fortfarande upp en blank sida när jag försöker logga in där. Jag misstänker att det beror på att en app jag använde - Facebook Gameroom - efter en uppdatering slutade att fungera, och nu kan jag inte avinstallera den eftersom det kräver att jag går in på Facebook *suckar*. Skall se om jag inte kan få hjälp av någon med detta endera dagen... men ärligt talat kan jag leva utan Facebook, som ni vet, så det känns inte direkt högprioriterat för mig.

Dags att släcka ner och dra mig tillbaka till min kammare, kära vänner. Nattinatti!


PS. För den som undrar, har det - tack vare Michelle, den raringen - löst sig med Belles vintertäcke. Om ni till äventyrs har följt "dramat" i kommentarerna, där sömmerskan i fråga försökte få tag i mig, och jag inte kunde kontakta henne, menar jag. DS.