Torsdag förmiddag 

Det har blivit dags för valparna att träffa sitt livs första veterinär i eftermiddag... vid 15-tiden skall jag möta Michelle där, så innan dess måste jag göra i ordning den andra buren i bilen (där jag brukar ha sådant jag behöver förvara i bilen) så att alla hundarna får plats. Michelles chef verkar inte vara det minsta lilla förstående, så hon fick bara tillstånd att springa direkt från sista lektionen till bilen för att hinna till veterinärstationen... jag har insett att det ligger många dolda krav på lärarkåren, som vi utomstående aldrig ser och därför heller aldrig uppskattar. Som att hon sällan har tid att äta lunch! Jag gör matlådor åt henne, och hon säger att hon skall "försöka hinna äta"... det är sorgligt, för hur orkar man en hel dag, dessutom omgiven av hundratals barn, utan lunch?!? Nåja, allt jag kan göra är att se till att alla hundarna finns på plats när hon kommer. Hon har förresten lovat att jag skall få följa med in och se hur det går till när valpar besiktigas, vilket skall bli väldigt spännande! Häromkvällen kände jag för att läsa något annat än andlig litteratur och lånade Svenska Kennelklubbens "Avelsboken" av Lennart Swenson... och okej, det finns avsnitt jag absolut inte begriper (genetiken, t.ex. - jodå, i stora drag, men inte detaljerna om t.ex. hur den och den egenskapen ärvs så och så) men annat är väldigt intressant och öppnar en ny värld för mig. Man skall aldrig sluta vara nyfiken, aldrig sluta lära sig nya saker...!

Sov inte särskilt bra i natt, dels för att jag har ont i ryggen (mellan "vingarna", troligen p.g.a. att jag under hundpromenaderna håller två koppel i varje hand och ibland måste streta emot när de drar - t.ex. när de ser andra hundar, fåglar eller något annat som fascinerar dem) och dels för att jag drömmer så många mardrömmar om att jag blir förföljd, utskälld, utsatt för konflikter o.s.v. Jag vet ju vad det beror på, så jag behöver inte tolka drömmarna... men de är jobbiga och tar mycken kraft, så idag är jag rätt trött och lite splittrad. Tur att hundarna inte bryr sig om sådant! Just nu sover de på olika håll i bostaden och själv dricker jag A-fil för att få i mig lite mat... är hungrig, men har samtidigt inte någon vidare aptit, så det får bli vad det blir.

Vädret är fint - soligt med blå himmel, om än lite blåsigt. Det gillar inte Ginny, hon kryper ihop som en igelkott när det blåser... vet inte varför. Men solsken är skönt, så vi försöker hålla oss där den lyser och njuter av värmen. För nu är det höst, det kan inte ens jag förneka... löven faller från träden, som har gulnat lite grand (det mesta är fortfarande grönt i naturen), och när man kommer in i skuggan inser man att det inte är så dumt med jacka ändå. Dock går jag än så länge helst i flipflops, även om jag tänker ha mina träningsskor på mig när jag åker till veterinärstationen. Funderar på att försöka få råd till ett par mer bekväma skor, som har resår eller kardborreband i stället för knytning... det är så smärtsamt för mitt huvud att behöva knyta skor, jag mår inte bra av att stå med huvudet nedåt (blodtrycket blir för hårt) och jag vill inte placera en sko som varit utomhus mot någon av Michelles möbler eller väggar för att komma upp en bit. 

Hade tänkt duscha, men kom sedan ihåg att värmen och varmvattnet är avstängda idag (fram till kl. 16) p.g.a. underhåll. Så det får vänta. Lite tvättvatten kan jag värma i vattenkokaren, så pass att jag kan "bada" i handfatet i alla fall... vill känna mig fräsch när jag skall träffa folk, och idag här det inte bara veterinärbesök på agendan utan vi skall på kundkväll hos ICA Maxi i Hälla också. Synd att jag är pank! Skulle behövt passa på att köpa ett gäng små plastlådor (ICA har så bra sådana) nu när hundarna går på färskfoder i stället för blötmat... förstnämnda måste nämligen förvaras i frysen (den är ju rå) till strax innan matdags, och då är det praktiskt att frysa in den portionsvis.


Skrivet någon timme senare: Så där, nu har Belle, Miri och jag varit bort till bilen (som står på Michelles parkeringsplats) och gjort i ordning bägge burarna så att de skall vara riktigt mysiga för hundarna att resa i. Väl tillbaka fixade jag mig en mugg te, och när den är urdrucken är det dags att packa in valparna i deras "väska" och hundarna i burarna och leta mig fram till veterinärstationen. Får fortsätta blogga i kväll!


Skrivet på kvällen

Allting gick finfint hos veterinären, som var väldigt trevlig och mest såg ut som en tomte. Alla valparna blev noggrant undersökta och godkända på alla punkter, varefter de vaccinerades och chipmärktes. Efter varje märkning fick jag trösta en liten ledsen valp... de där nålarna är inte precis smala, och nackskinnet på en iggyvalp är så litet... men nu är det över, alla är glada och i helgen skall dels Hampe resa till sin pappa och dels Hasse få besök av en familj som är intresserade av honom. Blir nog spännande (och lite hjärtaknipande för kennelflickan)! 

Efter veterinärbesöket hämtade vi upp Marie-Ann och åkte till ICA Maxi i Hälla, där de hade kunddag med extrapriser på lite av varje. Jag köpte inte mycket, eftersom jag var näst intill pank, men en pocket för 39 kr blev det i alla fall: "Hjärnan är stjärnan: om minnet, lärande, intelligens och personlighet" av Kaja Nordengen. Har kikat på den flera gånger, men tyckt den var för dyr... nu blev det äntligen av att jag köpte den, och jag tänker börja läsa i den redan i kväll. Om jag inte slocknar direkt, förstås! För nu är jag så trött att det bränner i ögonen.

Däremot blev det inga plastbunkar, för de ingick inte i reapriserna just den här gången. Men Michelle säger att de ofta är på rea, så jag skall hålla utkik efter dem.

Väl hemma igen svängde jag ihop gnocchi med köttfärssås åt oss tvåbenta, och de fyrbenta fick mat av Michelle. Eftersom hon hade köpt en storförpackning med köttfärs frös jag in resten i platta paket om 200 gram vardera... då kan man välja för varje gång hur mycket man vill ha, och paketen tinar fort. Och nu vilar vi i väntan på "nattkissen", varefter vi förmodligen störtdyker i varsin säng. I morgon är det fredag!