Torsdag, tidig kväll 

Nej, givetvis trodde jag aldrig att jag skulle bli fullt frisk bara av att byta ut mitt liv i Gullspång mot någon månads vistelse i Västerås. Men jag har mått bättre här, och orkat mer, och det känns mirakulöst bara det! Idag har dock inte varit någon bra dag för mig... hettan har varit näst intill kvävande, jag har varit blöt av svett hela dagen och bara med möda klarat av det jag lovat utföra: tvätten, framför allt (åtta maskiner med efterföljande torkning). Och så har jag tagit hand om det dagliga: disk, mat till både stora och små hundar, hundpromenader (dock inte så långa, kanske någon kilometer per gång), städning av valprummet och lite småstädning av de övriga rummen när jag ändå höll på o.s.v. Givetvis med pauser emellan - jag har som sagt inte blivit frisk, bara lite starkare och piggare av att slippa stress, press och känslomässiga berg-och-dalbanor. 

På eftermiddagen började huvudet verkligen att krångla med värk, tryck i ögonen och dåligt tålamod. Inte så att någon av hundarna drabbades - så lågt tänker jag verkligen inte sänka mig! - men så att jag själv kände mig rastlös och trött. Och så brast det löst: ett rejält åskväder satte igång precis över våra huvuden! Ett tag var det så att fönstren skallrade och hundarna blev oroliga, så jag bäddade ner dem allihop i soffan och la mig själv hos dem för att lugna ner dem lite grand i alla fall. Ginny tog det hela med ro, Miri var lugn en lång stund, Geisha och valparna brydde sig lika lite som Robin (som jag sagt flera gånger finns det inget som rubbar honom)... men Belle är skotträdd, och åskan dundrade verkligen rakt över oss. När sedan regnet började att smattra blev hon ännu mer stirrig, och det satte igång Miri - från ena sekunden till den andra blev hon plötsligt rasande och gav sig på stackars Ginny! (Belle vågar hon inte gå på - min Bellen Bus är flockens kvinnliga nestor). Jag fick sära på dem med ren armstyrka och bära iväg en vilt morrande och skällande Miri till valprummet, där hon plötsligt var oskyldigheten själv och pep sorgset över att jag vägrade släppa ut henne igen (när grinden är stängd, kan hon inte hoppa över den). Belle och Ginny rullade ihop sig tillsammans, tätt intill mig, och nu väntar vi på att Michelle skall komma hem så hon får avgöra om Miri är snäll nog att komma ut till oss andra. Till dess har hon rumsarrest, den lilla söta gangstern! 

Nu verkar det värsta av åskvädret ha dragit vidare, det regnar mest och mullrar då och då längre bort... och mitt huvud mår bättre. Men jag funderar ändå på att föreslå Michelle hämtmat i kväll, eftersom hon lär vara trött efter en hel dag i skolan och jag själv är för trött för att laga mat. 


Skrivet senare samma kväll:

Nu är jag nyduschad, mätt och sitter i soffan med en mugg te bredvid mig på bordet. Det blev hämtmat, Michelle gillade idén så jag stack iväg till en pizzeria vi blivit förtjusta i (Hanna's på Kristiansborgsallén 24) och köpte en dubbel Calzone samt sex mozzarellasticks som jag sedan körde hem direkt innan den hann svalna. Mmm, gissa om vi var hungriga! Och det blev inte sämre av att Michelle trollade fram en Max' Green and Garlic-sås som vi kunde dippa i...

Miri har blivit snäll igen och slipper rumsarresten - hihi! Däremot har Michelle och jag suttit en bra stund inne i valprummet och lekt med valparna, klippt klorna på dem och blivit tuggade på så där lite kärvänligt. Deras små munnar är alldeles fulla av vassa tänder, kan du tro! 

Åskan är också över, liksom regnet, så kvällspromenaden var inget problem. Nu skall Michelle också duscha, och sedan tar vi en ut hundarna på en snabb "nattkiss" innan vi kryper i säng... efter den här dagen behöver jag verkligen sova bra, så att jag inte är lika vissen i morgon. Hoppas att det inte är lika varmt då!