Pingstdagen
Söndagseftermiddag  

I flera veckors tid har det varit ordentligt varmt och torrt, för det mesta direkt soligt - rena försommarvädret. Allting blommar överallt, inte minst syrénerna vars doft hänger tung över området... och på mina promenader med Belle i området och villagatorna runt om har jag sett fler rhododendronsorter än jag trodde fanns. En är särskilt vacker och jag funderade ett tag på om jag skulle försöka få tag i en likadan... men sedan fick jag veta att den kallas "Satan", och då kändes det plötsligt totalt fel. Nej, jag är inte vidskeplig och jag tror inte på någon annan översinnlighet än Gud Treenig, men lika lite som jag lägger pengarna på ett vin som kallas "Casillero del Diablo" ("djävulens källare") vill jag köpa en växt uppkallad efter den Onde. Kalla mig fånig, det gör inget! 

Nå, vad jag skulle komma till var att idag regnar det äntligen och jag hoppas innerligt att det håller i sig i åtminstone ett par dagar. Marken är så torr att jorden spricker här och var, gräset "dammar" nästan... och eftersom de dessutom om och om igen tar upp oron över de låga grundvattennivåerna på radion, är jag inte ensam om att längta efter regn. Tydligen är många färskvattenreserver oroväckande låga runt om i landet, och det har tvingat fram många kommuners renovering av vattenledningssystemen eftersom det tydligen kan läcka in avloppsvatten om trycket blir för lågt i rören - renoveringar som förstås lär bli dyra för abonnenterna. Hoppas att det inte också betyder stambyte här i området! Att rörläggning utmed Amnevägen blir dyrbar, inser jag förstås... så om vår kommun skall ta itu med sitt vattenledningssystem gäller det att vi har fått huset sålt innan. 

Varför har jag inte redan kopplat in en mäklare? Det är faktiskt av ekonomiska skäl... jag har räknat ut att vi behöver få minst 253.000 kronor för att täcka lånen, och frågan är om vi kan få så mycket... och vad tar en mäklare i arvode? Kanske blir vi inte av med skulderna i en försäljning? Den tanken skrämmer mig verkligen! Nå, jag måste förstås ringa till olika mäklare i morgon och fråga vad de kostar, så får vi se vilken som är bäst för oss... det måste vara någon som känner den lokala marknaden, och som inte blir för dyr för oss att anlita.

Från det ena till det tredje, blev mamma igår inlagd på njuravdelningen eftersom de under dialysen upptäckte att hon hade ett alldeles för högt CRP (sänkan). Nu får hon antibiotika intravenöst medan de väntar på svaren från de blodprov och odlingar som togs igår, och sedan hoppas jag att mamma snart är pigg nog att få komma hem igen. Det känns inte bra att hon är i Skövde och jag här hemma, särskilt nu när vi har fått en handikappramp på uteplatsen så att mamma kan sitta kvar i sin vanliga rullstol och komma ut direkt från mitt sovrum i stället för att byta till uterullstolen och åka runt huset, över gräsmattan. Okej, vi kan förstås inte vara där medan det regnar, även om den del av uteplatsen där bordet och stolarna finns är under tak... men jag hoppas ändå att vi får en lång "säsong" och kan vara ute minst lika ofta som vi brukade i trädgården.