Måndagskväll 

Jag var precis på väg att skriva att jag tänker krypa tidigt till sängs i kväll... men så fick jag syn på klockan och insåg att det är för sent för att bli tidigt, om du förstår vad jag menar. Så det här får bli ett väldigt kort inlägg, om jag skall komma i säng på den här sidan midnatt. Och det behöver jag, för natten till idag sov jag inte alls! Faktum är att jag satt och fikade hemma hos Alex och Daniel vid 3-tiden i natt (de kunde inte heller sova), kom hem strax efter 4 och somnade inte förrän 07.30. 

Har ägnat en stor del av dagen åt att undvika dammsugningen, som egentligen var huvuduppgiften för idag. Så den får jag ta itu med i morgon i stället. Men julkorten är nästan färdigskrivna, tvätt och disk avklarad och kattlådorna storskrubbade. Puh! Har också köpt en rulle med sopsäckar så att jag kan få det sista av städningen av uteplatsen avklarad i morgon när det är ljust ute. 

Har jag berättat att Jessie och Robin har blivit väldigt goda vänner? Nu i kväll ligger de tätt tillsammans på kudden i sovrumsfönstret... det värmer verkligen hjärtat att se. Och Rafael fortsätter att äta som en häst, så nu är jag inte längre lika orolig för honom. 

Nej, nu packar jag ihop mig och mina små för i natt. Eventuellt får jag goda nyheter i morgon... men i så fall återkommer jag om det!

Å, en vän visade mig ett recept på saffranscheesecake med glöggtäcke... så nu har jag för första gången i mitt liv inhandlat gelatinblad. Skall bli mycket spännande att lära mig använda sådant - livet är fullt av nya erfarenheter. Resten av ingredienserna hade jag redan, trevligt nog... cheesecake är gottigottgott, och jag behöver inte ha så dåligt samvete för mitt blodsocker eftersom jag skall använda sockerersättning, sockerfria pepparkakor och sockerfri glögg. Dessutom bromsar fett (färskost och grädde) ner hastigheten på blodsockerkurvan... hihi!