Onsdag kväll 


När jag nu har bestämt mig för att leva tillbakadraget i åtta dagar, vill jag göra det ordentligt - så jag har stängt av min telefon. Ifall ni undrar. Behöver någon nå mig akut, så använd Messenger... jag lovar att kolla av den minst en gång om dagen.

Dagen har varit vilsam och trevlig, trots migränungar bakom bägge ögonen och spänningshuvudvärk i ett band runt skallen. Jag har med avsikt tagit det lugnt och bara varit ute för att rasta Belle... och eftersom vädret fortsätter att vara grått och blåsigt, var hon inte direkt sugen på några större äventyr utan ville in igen när "ärendena" var uträttade. Resten av tiden har hon antingen suttit i famnen på mig och gosat, eller legat i sin bädd med den tjocka fleecefilten över sig.

Själv har jag tvättat kläder; dels mina kyrkkläder (kassocken och surplicet) och dels mina mörka byxor (tre par). Har också gått igenom lite saker som jag har tänkt ge bort... och tittat i gamla fotoalbum som Perry hittat i huset och tagit hit. Det är så skönt att inte alla foton blev förstörda i översvämningen, utan att många minnen finns kvar! De albumen får en hedersplats i bokhyllan, den saken är säker. Och några skall jag rama in och hänga upp på väggen när jag är klar med inredningen av gästrummet.

Har börjat längta intensivt efter lite semester! Det är många år sedan jag reste bort för ro skull, och jag skulle verkligen behöva lite luftombyte om så bara för några dagar. Med posten idag kom reklam från Viking Line, där jag är klubbmedlem, och de har ett erbjudande om gratis hytt och frukostbuffé om man bokar en måltid ombord i förväg... kanske det vore något? De har anslutningsbuss från Hova, så om jag kunde få skjuts dit och sedan bli hämtad när jag kommer hem skulle det ju vara överkomligt ekonomiskt sett. Om jag kan ordna övernattning för Belle, vill säga... hon kan tyvärr inte bo hos Alex och Daniel, eftersom hon låter och "sparkar" när hon sover och det håller stackars Daniel vaken, och jag vet inte om Måns skulle acceptera att Belle sov över hos honom och Maria. Inte heller kan Nina och Kari ta henne, för hon går inte alls ihop med deras hund Felix. Nåja, om Gud vill så löser det sig! Jag får diskutera saken med Honom och höra vad Han tycker. Men, som sagt, en kryssning med Cinderella vore underbar... skall se om det finns utrymme i min budget, först och främst, och sedan får jag planera därifrån. 

En annan sak som kom med dagens post var en ny reservdel till min CPAP. Jag ringde Sömnkliniken på KSS i måndags och berättade att det mjuka gummi som ligger mellan den hårda delen av masken och ansiktet hade spruckit (de håller bara något halvår, sedan blir de utslitna och går sönder) och idag kom ett kuvert med en sprillans ny gummidel som jag kan montera på min befintliga mask. Underbart! Det betyder att jag kan sova gott hela natten utan att behöva dra åt remmarna som håller fast masken så hårt att det inte uppstår läckage (för då larmar maskinen och väcker mig). Visst är de snabba med att ordna nya reservdelar - och dessutom helt gratis? Vi har en fantastiskt fin vård här i Skaraborg, det konstaterar jag om och om igen.

I morgon skall jag unna mig något som jag älskar: ett avkopplat besök på biblioteket. Har lite böcker att lämna tillbaka, och skall se om jag hittar något intressant att låna... bibliotek får mig alltid att må bra, och om jag har rastat Belle precis innan jag går klarar hon sig bra här hemma någon timme medan jag frossar i litteratur. Det är verkligen lyxigt att ha gångavstånd dit! Ja, hela idén med bibliotek är lyxig, tycker jag - att gratis ha tillgång till massor av kunskap, erfarenheter och upplevelser är guld värt och något vi skall värna. Nu har alla biblioteken i norra Skaraborg dessutom börjat samarbeta, så man kan beställa böcker från bortåt tio kommuners bokbestånd... för oss som bor i glesbygd är det ovärderligt, eftersom vi inte bara kan åka runt och besöka olika ställen för att hitta det vi söker.