Natten mellan Dymmelonsdag och Skärtorsdag

Som ni vid det här laget väl känner till, har en mindre grupp människor (jag envisas med att betona hur få de är, eftersom de inte skall få för sig att de har stöd av andra än sin egen lilla mobb) gjort sitt bästa för att riva ner mig som människa genom att på olika sätt anklaga mig för att besitta diverse riktigt otrevliga egenskaper. Men samtidigt finns det andra - och de är betydligt fler! - som på olika sätt bygger upp mig och ingjuter såväl självförtroende som mod i mig, något jag är dem innerligt tacksam för.

Inför den här påskhelgen hade jag tagit beslutet att baka mitt livs första egna cheesecake. Det lät enkelt nog, och jag tycker att cheesecake är väldigt gott... men när jag började leta efter ett lämpligt recept blev jag mest förvirrad av de olika och motsägelsefulla sätten att göra den på att jag helt tappade modet. Till sist bad jag via FB förtvivlat min andlige broder och käre vän Mogge om hjälp, och han svarade på mitt nödrop inom ett par minuter. Det Mogge inte kan är knappt värt att veta, och det särskilt inom matlagning och bakning, så  jag visste att han skulle kunna besvara mina förvirrade frågor - och det gjorde han, dessutom på ett sätt som fick mig att känna mig fullt  kapabel att klara av den här uppgiften. Gud välsigne dig, min vän, för att du återgav mig mitt raserade självförtroende... nu vet jag att jag klarar det här, och jag har dessutom föresatt mig att åstadkomma en riktig höjdare till cheesecake att bjuda mina middagsgäster på nu på söndag. Genom att följa dina råd känns det som om jag helt enkelt inte kan misslyckas!  <3 

Det har överhuvudtaget varit en bra dag idag (igår) med många trevliga "premiärer" för året. Solen sken varmt, så mamma och jag kunde för första gången fika ute i trädgården, och därtill passade vi på att pynta "påskträdet" (som egentligen är en körsbärsbuske, lagom i höjd för att utgöra ett vackert utomhuspåskris). Belle fick för första gången i år ligga i gräset och sola, och katterna fick för första gången i år gå ut i kattgården. Med andra ord fick alla i familjen chansen att på sitt sätt njuta av att våren är här! För det är den, tro mig - vi har sett tranor, krokusarna blommar, liljorna vid söderväggen har blivit två decimeter höga (själva bladverket, alltså - de blommar inte ännu)... 

Bjuder på lite foton tagna idag, för att visa vad jag menar:

 

Belle solar

 

Krokusen blommar

 

Mamma klär "påskträdet"

 

Det färdiga "påskträdet"

 

Katterna skyndar ut i kattgården (bara Sixten fattas här)

 

Påskpyntat inomhus också, förstås

En annan sak som känns mycket "uppbygglig" är att allt fler beställer både grytlappar och muggunderlägg av mig. Tre paket med grytlappar ligger klara att posta, och nu håller jag som bäst på med ytterligare ett paket med grytlappar och ett med muggunderlägg. Tänk, så mycket pengar det blir till Snuffefonden - är det inte fantastiskt?!? Så jag virkar och virkar, gläder mig åt arbetet och åt att få glädja andra med resultatet, samtidigt som vi tillsammans bidrar till att fler katter kan få hjälp framöver. En win-win-win-situation, skulle man kunna kalla det.