Okristligt tidig torsdagsmorgon 

Jag misstänkte redan igår kväll att det skulle bli svårt att sova i natt. Har man legat till sängs i fyra dagar, fått ont i hela kroppen och känt det som att sängen varit en mycket otrevlig plats (skrynklig, klibbig av svett och smulig av kattsand som fastnat i djurens tassar och följt med runt i hela bostaden, bl.a. upp i min säng) lockar det inte att återvända dit även om man bäddat nytt och fräscht. Jag försökte verkligen, men nej... det gav mig bara ångest att ligga där och se timmarna rinna förbi. Så till sist gick jag upp, klädde mig i myskläder (pyjamasbyxa och en alldeles för stor t-shirt full av hål efter katternas klor) och gjorde mig en stor mugg te. Och nu sitter jag här i mitt soffhörn och väntar på att det skall bli riktig morgon, så att jag kan duscha av mig febersvetten utan att väcka grannarna.

En stor del av ågesten beror förstås också på att den enda medicin som saknades i paketet jag hämtade ut på ICA igår eftermiddag var just den mot ångest. Jag har varit utan de tabletterna i flera veckor, och när jag äntligen hade råd att beställa mediciner från Apotek Hjärtat var just den medicinen restad. Nu finns den dock igen, så framåt dagen skall jag vandra bort till apoteket och hämta ut den... och om några dagar mår jag säkert betydligt bättre i psyket än jag gjort på ett tag nu.

Sysslolös har jag inte varit i natt, så tro inte att jag bara legat och stirrat på klockan (d.v.s. telefonens skärm). När jag inte har något att göra, spelar jag ett onlinespel som heter "HayDay" och som går ut på att man sköter en gård med djur och odlingar, tillverkar saker av det gården producerar och säljer för att köpa saker man behöver till sin gård. Just nu är det aktuella projektet för min personliga del att laga en trasig eka som ligger förtöjd vid min strandkant så att jag kan fiska... i natt har jag surfat runt till alla grannarnas vägbutiker och försökt köpa fiskfiléer, eftersom folk kommer till min gård och beställer t.ex. fiskburgare eller fiskpajer. Så kan man också fördriva en trist natt! Och tycker du om spel som är lugna, stillsamma och handlar om djur och natur, rekommenderar jag verkligen "HayDay" (du kan hitta det t.ex. här: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.supercell.hayday&hl=sv - och ja, det är gratis och man behöver inte köpa något för riktiga pengar - det går bra att spela ändå). Det var Alex som visade mig spelet en gång hemma hos sig (tror faktiskt att det var nyårskvällen) och jag blev snabbt förtjust i både temat och tempot. Spel skall vara lugna och fridfulla, annars är de inte avkopplande! Och man skall kunna gå ifrån utan att någonting händer... för spelar gör jag ju bara när jag inte har något vettigare för mig.

En annan sak som jag kunde ha ägnat natten åt, men har sparat till lite senare, är boken "Kvantfysik på 30 sekunder: de femtio viktigaste begreppen inom kvantteorin, vart och ett förklarat på en halv minut" av Brian Clegg, som jag lånat på biblioteket. Om den är så bra som den verkar, så finns den faktiskt med i årets bokrea har jag sett... fast det är tveksamt om jag har råd att delta i bokrean i år, så jag skall försöka hålla mig i skinnet. Kanske om det dyker upp en bok som jag länge velat ha... annars föredrar jag att låna böcker på biblioteket. 

Nu skall jag försöka locka Belle med mig ut på en promenad - plogbilen har just finkammat området, så det bör inte vara svårt att gå på vägar och trottoarer.