Måndag kväll  

Idag har jag delat den mesta tiden mellan att sitta i trädgården och bara förundras över den mest underbara tiden på hela året, och att släpa möbler från mammas vardagsrum in till mitt vardagsrum. Eftersom jag inte visste hur stor den "nya" soffan skulle bli när den var monterad, tyckte jag att det var säkrast att ta undan så mycket som möjligt i rummet... och eftersom killarna från Laxen kom redan vid 9-tiden i morse och bar ut den gamla (som nu står på baksidan av huset i väntan på att jag kan köra den till Odenslund) hade jag gott om tid att ta hand om resten i väntan på att Tina och Tore skulle komma under kvällen och hjälpa mig montera den "nya" soffan... tid jag verkligen behövde, eftersom jag var tvungen att ta många pauser för att orka med. Möbler är inte det lättaste att flytta på, allra minst när man är ensam om det. 

 

Gamla soffan har burits ut och jag har plockat bort allt
annat (bl.a. hyllan med alla filmer)

 

Nya soffan på plats - rummet ser väldigt annorlunda ut, 
men jag tror att mamma blir nöjd!

 

Nu kan mamma se TV:n bra från vilken plats som helst
i "nya" soffan... och vi har gott om utrymme både för oss
själva och alla djuren. 


När allt var färdigt, åkte jag till mamma en liten stund. I morgon efter dialysen flyttar hon hem  (så jag är jättenöjd att vi hann få klart detta med soffan i god tid innan dess!), så jag hämtade alla hennes saker - kläder, mediciner m.m. - utom CPAP:en och det hon behöver innan dess. Sedan fikade vi och jag frågade hur hennes dag varit... hon hade först varit hos kuratorn och sedan tillbringat resten av dagen på "dagis" med en annan, minst lika trevlig, grupp än den hon vanligen träffar. Det imponerar på mig hur aktiva de är i dagvården: mamma hade vunnit i ett spel som påminner om kubb men som spelas med mjuka bollar, och så hade de bakat och både ätit middagen och fikat utomhus i det fina vädret. Dessutom var det musikunderhållning med dans på eftermiddagen - och som vanligt blev mamma uppbjuden flera gånger, trots att hon sitter i rullstol. Det går bra att dansa så också, och jag tror att många uppskattar att mamma är så glad...

Nu sitter jag i vår "nya" soffa och är så trött att jag inte ens orkar resa mig upp. Dessutom har jag fått åtskilliga myggbett att klia på... tänk, senast igår funderade jag över när myggen skulle börja dyka upp och idag är jag praktiskt taget knottrig! Det är hög tid att börja ta min allergi-medicin, inser jag... inte för att det håller myggen borta, men det får i alla fall betten att bli lite mindre och "snällare". 

Djuren ligger och sover - Rafael, Majsan, Robin, Philemon och Belle här i soffan och Sixten i min säng. Ni skulle se hur solbrända om öronen både Belle och Philemon blivit... hihi! Snart får jag nog börja smörja deras öron med filmjölk eller aloe vera, som jag alltid gjorde med Immas om somrarna.