Lördag eftermiddag 


Det är verkligen sant att "underbart är kort, alldeles för kort"... för idag har det blivit dags att resa hem igen. Lyckligtvis mår jag bättre inför den tanken nu när Michelle och jag har fått brainstorma om min hemsituation, både den fysiska miljön och de psykiska influenserna... och hon har hjälpt mig att lösa några av de mest akuta problemen genom att jag kunde handla ett par saker jag behöver för att göra det mindre rörigt hemma (och hon bidrog med att skänka mig några saker, också). Det gör att jag på sätt och vis ser fram emot att komma hem och ta itu med den där röran... även om det gärna hade fått dröja några dagar till, om jag säger så. Nu är dock mina mediciner ohjälpligt slut här, så det är bara att packa ihop och fara hem.

Har ägnat en del av dagen åt att pyssla om rosor m.m. på Michelles uteplats. Hon hade fått spinn på en av rosorna, så jag har klippt ner den, behandlat den och förhoppningsvis skapat förutsättningar för att den nu skall växa sig stark och frisk resten av sommaren. Vi hängde också upp en stor silverduk över långsidan av uteplatsen (ovanför staketet) som dels fick ner temperaturen rejält och dels skapade skugga åt både två- och fyrbenta samt plantor och växter. Klimatet blev faktiskt riktigt bra där ute, och det gläder mig för när vi har åkt hem behöver uteplatsen inte längre vara "kattsäkrad" utan de kan ha öppet hela tiden och komma och gå som de vill. Fördelen med små hundar är ju att de sällan klättrar över staket - hihi!

Hettan fortsätter ju, vilket gör svalkan allt viktigare. Hoppas att jag kan åstadkomma något liknande hemma också... kanske ha verandadörren öppen om jag stänger till öppningen med kompostgaller?

Innan Robin, Belle och jag åker hem skall vi dock vänta in kvällen... jag tänker, trots AC i bilen, inte köra hem mina djur när solen gassar för fullt och det är +34 grader i skuggan. Så än har vi flera timmar kvar att glädja oss åt Michelles och flockens sällskap, och vi hinner äta middag tillsammans i lugn och ro. Skall också höra med Michelle om det är något mer hon behöver hjälp med, som man behöver vara två för, innan jag reser.