Natten mellan fredag och lördag  

... att förbereda sig för att vara utan mamma i flera dagar. Klart att jag klarar det - men det betyder inte att jag gillar det. Tids nog måste jag leva utan henne, men till dess vill jag gärna ha möjligheten att umgås med henne så mycket som möjligt.

Å andra sidan har vi båda sett fram emot operationen på måndag, eftersom mamma inte mår bra av att dialysen inte fungerar optimalt. Framför allt hoppas vi att de får ordning på fisteln i vänster arm, så att de slipper skapa en ny i högerarmen... och så hoppas jag att hon inte behöver stanna särskilt länge på sjukhuset efter operationen, utan får komma hem så snart hon mår bra och faran är över. Dessutom hoppas jag att hon får en glad överraskning nu på söndag, när hon bara ligger i sin sjuksäng och har långtråkigt... för eventuellt tänker en av hennes söner (tänker inte berätta vilken än, det är hemligt!) besöka henne och fira Mors Dag, något som skulle göra henne så glad! 

Själv firade jag henne nu i kväll; dels med en omsorgsfullt lagad middag (friterade potatis-klyftor, mörad och grillad biff, blancherade grönsaker, fräscha ärtgroddar och rödvinsspegel) och dels till efterrätt en liten citronkaka. Hon sa efteråt att det var väldigt gott, vilket gladde mig mycket, och att jag hade tänkt rätt som satsat på god mat hellre än en present. Fast visst har hon fått en present också! I förra veckan besökte vi Kyrkornas Secondhand, där jag köpte två vackra konstglas som hon blivit förtjust i (de kostade bara 20 kr/st, eftersom de var något litet defekta i målningen) - och i dem skålade vi till middagen nu i kväll, fast vi höll oss förstås till alkoholfritt. 

I morgon skall hon dialysera som vanligt... men hon blir inte inlagd redan då, som det från början var planerat, utan först på söndagen. Det är visserligen glädjande att få hem henne igen på lördagen... men samtidigt är det synd att hon skall behöva åka hem, när hon inte mår bra (för det gör hon aldrig efter dialysen), för att sedan återvända till Skövde dagen efter. Hon åker t.o.r. Skövde tre gånger i veckan, men den här veckan blir det alltså fyra... jag hoppas må tillräckligt bra för att kunna köra henne dit på söndag, så att hon slipper taxi åtminstone den resan. 

Medan hon ligger inlagd skall jag försöka sälja fler saker, så att jag kan betala resterande räkningar. Tidigare i kväll (d.v.s. fredag) la jag ut en ny annons på Blocket om stenplattorna vi har - 74 stycken i röd sandsten - och jag hoppas att någon nappar riktigt snart och vill ha dem, för det skulle ge oss 3.000 mycket välbehövliga kronor. Teleskopet och geigermätaren är tyvärr fortfarande osålda.

Nu skall jag fixa lite te åt mig...