Söndag kväll, första maj  

För första gången var jag faktiskt frestad att delta i första maj-tåget här i Gullspång... det finns så många orättvisor jag reagerar häftigt emot, och jag saknar den solidaritet som förut kännetecknade arbetarrörelsen. Numera verkar, skrämmande nog, arbetarna ha lika många fördomar mot invandrare, långtidsarbetslösa och långtidssjuka som andra och känner inte längre ett medansvar för de svaga i samhället... alla som har, bevakat svartsjukt detta mot dem som inte har, och det tycks inte längre bara färga de välbärgade. Att avundsjukan är svensk, brukar man skoja om - men att den skulle genomsyra i stort sett ett helt folk trodde jag faktiskt inte, för om det är några som inte behöver vara avundsjuka så är det den stora massan medelsvenssons.

Nu blev det inget första maj-tåg för mig - jag var alldeles för trött för att stiga upp så tidigt, eftersom jag stannade uppe sent i natt för att elda varmt i huset och sedan blev liggande i sängen och läste i den spännande boken "Medvetandet" av Susan Blackmore. När jag väl kom ur sängen åt jag brunch med mamma, och sedan satte vi oss att betala så mycket vi bara kunde på min skuldsanering. Det gick bättre än väntat... och jag tror inte längre att allt står och faller med det som är kvar, utan jag bör kunna betala de två dubbelt upp på maj-pensionen i stället. 

Just nu känns det så där bra som jag ville från början - inga stora, akuta problem stirrar mig i vitögat, utan jag kan släppa ner axlarna och (för en stund i alla fall) luta mig bakåt i soffan med virkningen. Har fått en beställning på fyra grytlappar och fyra muggunderlägg! *glad* Och i  kväll kryper jag i säng väldigt tidigt, för jag är sååå trött...