Måndagskväll  

Vi har hunnit in mot mitten av september månad och även om vi fortfarande välsignas med underbart, somrigt väder med +20 grader i skuggan och generöst solsken åtminstone delar av dagarna, måste jag börja tänka framåt. I morgon skall jag delta i ett vårdplaneringsmöte för mamma, vilket betyder att hon snart skrivs ut från sjukhuset, och även om hon vill "mellanlanda" på Björkskär en eller två veckor - vilket jag håller med om, för att gå direkt från en flera månader lång sjukhusvistelse till att klara sig själv hemma är inte lätt - närmar sig dagen då hon kommer hem hit för att stanna... och då kommer det att vara kyligare ute, vilket gör det viktigt för mig att värma huset. Bekymret är att den vedleverantör som vi anlitade förra säsongen inte längre kan förse oss med ved eftersom han bara kommer att ha brasved (som är alldeles för liten för eldning i panna), så jag har ägnat rätt mycket tid åt att försöka hitta en ny leverantör inom rimligt leveransavstånd. Nu tror jag att jag äntligen har fått napp, och i morgon skall jag ringa dem och höra ifall vi kan använda oss av dem ända till i vår - de har, enligt sin hemsida, rätt sorts ved i alla fall... sedan är frågan om de har ett tillräckligt lager för att vi skall klara hela vintern. Priserna (de finns också utsatta på deras hemsida) är helt okej, så den saken oroar mig inte.

Ja, i morgon är det som sagt äntligen dags för mammas vårdplaneringsmöte. Koordinatorn ringde mig i morse för att höra om jag kunde komma den tid de hade tänkt och jag svarade att det kan jag, så nu skall vi stråla samman hos mamma på dialysen timmen före middag (för icke-västgötar: lunch) och prata om hennes önskan att få komma till Björkskär i två veckor, mitt önskemål om fler hjälpmedel och vad hemtjänst anser behöver ändras i deras insatser nu när mamma är helt rullstolsburen m.m. Skall bli både intressant och givande! Jag tänker också ta upp vårt behov av hjälp att hitta ett nytt boende, inte för att jag tror att det kan lösas så där direkt men för att initiera frågan som sådan.

När mötet är klart vill jag ta Belle med mig ut i skogen, så jag hoppas på fint väder! Eller rättare sagt, att det inte regnar eller blåser hårt. Min förhoppning är att äntligen hitta tratt-kantareller och gärna fler gula kantareller nu när vi har haft perioder med regn nattetid igen, inte bara för våra egna behov utan för att jag har lovat hålla utkik åt en vän som inte kan plocka svamp själv i år.

Men nu är det dags att krypa till sängs så att jag är pigg i morgon. Har haft huvudvärk idag, så jag är lite extra trött nu...