Onsdag kväll   

Jag börjar bli väldigt orolig för mamma. De senaste dagarna har hon inte kunnat äta upp sin middag utan blir illamående och får hjälpas i säng, och i måndags på dialysen kräktes hon t.o.m. upp sin lunch. Dessutom är hon vinglig och skakig, kan inte hålla i ett glas utan att spilla... och i morse ramlade hon i hallen, så vi fick larma hemtjänsten för att få hjälp att lyfta henne från golvet. Det klarar jag nämligen inte själv, man måste vara minst två. Så nu har jag bett mamma - och fått tillstånd - att få ringa läkaren i morgon medan hon är på dialys-avdelningen och be om en ordentlig undersökning, även om det innebär att de måste lägga in henne. Om hon skulle vara så här någon gång ibland skulle jag ta det för livets normala ups and downs, men tre dagar i rad... nej, det känns inte alls bra.

Medan hemtjänsten såg till henne i eftermiddags, passade jag på att åka och ordna lite mer garn. Det vita var ohjälpligt slut, och eftersom jag har fått beställning på två svartvita gryt-lappar var jag tvungen att hitta mer vitt... vilket de lyckligtvis hade två nystan av på en loppis i närheten. Där fick jag också tag i ett nystan gråbrunt och tre nystan reflexchockrosa. Samt en bok som saknats i min samling årsböcker från Grönköping - den blev jag lite extra glad över, för just nu läser jag i princip bara kok-/bakböcker och humorlitteratur. Mycket freudianskt att fokusera på just mat och skratt... ja ja, det nog stämmer rätt bra in på mig.

Fast det är inte roligt att laga mat just nu, när mamma inte kan äta. Så jag studerar recept, grunnar på ingredienser och avvaktar bättre tider... till dess får det bli små, lätta rätter som kanske, kanske kan locka henne att äta åtminstone lite grand.

Får lägga krutet på tvätten istället. Vid det här laget har jag samlat på mig rätt mycket som skall strykas... och vem vet, kanske kan jag få igång den gamla mangeln också?