Måndag kväll Nej, jag har inte stressat. Det jag gjort, har jag gjort i lugn och ro, med pauser mellan. Har också ätit och sovit bra, tagit mina mediciner, promenerat mycket och tagit hand om mig. Ändå har jag de senaste två veckorna haft mer huvudvärk än sedan i somras... och det är inte bara jag som upplevt detta, utan en väninna med Hortons (a.k.a. "självmordsmigrän") har också varit sjukare än vanligt. Är det någonting i luften? Är det vädret? Eller blir vi, trots att vi försöker undvika det, smittade av andras stress? 

Nåja, eftersom jag skall upp tidigt i morgon planerar jag att snart krypa i säng... men först skall jag ta min kvällsmedicin och andas lugnt en liten stund. Har precis blivit klar med en omgång handdisk (det fanns inte tillräckligt för att köra en diskmaskin, och jag vill inte ha smutsig disk stående medan jag är borta) med efterföljande rengöring av diskbänk, spis m.m. och ihopsamlande av det hushållsavfall och kompost som skall bäras ut i samband med sista kvällsprommisen med hundarna.

Miri höglöper (tala om tajming!) och lämnar små blodsdroppar efter sig lite varstans, så jag har fått modifiera packningen en smula. Antar att det inte är många som tar med sig sprejmoppen när de reser bort? Men jag kollade med syrran, och de har ingen. Tar också med ett paket peepads att täcka golvet i sovrummet med, så att jag (läs: Miri) inte ställer till något för värdparet. Jag vill ju inte vara till besvär för dem, utan vara en välkommen gäst! Av samma skäl tar jag med Miris antiskällhalsband (det sprejar citrondoft i nosen på hunden om den skäller eller ylar)... hon är lite grand skällig när hon är orolig eller vaksam, och till skillnad från Belle har hon aldrig varit hos syrran tidigare. Samt filtar att bädda in dem med i soffan, så att de sover gott när vi tvåbenta sitter och umgås.

Så... nu inträder julefriden för min del. Ha det underbart, vila mycket, ta hand om er själva och varandra och skippa gärna spriten, eller drick åtminstone inte så mycket att ni förstör helgen för någon annan. Eller er själva. Med min väl intränade vana att kasta sten i glashus kanske jag skall be er att äta med måtta också? Hihi! Nej, fira jul som ni vill fira julen - glöm bara inte att själva meningen är kärlek och frid i sinnet. Och om ni, som jag, skall ut på vägarna... så kör försiktigt!


Kommen, I trogna
Jublen, fröjden Eder
Kommen nu alla till Betlehem
Född är nu Kristus
Änglarnas konung
O, kommen att tillbedja
O, kommen att tillbedja
O, kommen att tillbedja
Vår Herre och Gud