Då är mamma installerad på njuravdelningen i Skövde igen, och i morgon skall hon få sin AV-fistel (A=artär, V=ven) ordnad. De söver henne inte utan lokalbedövar under ultraljud så att allting hamnar precis rätt, och personalen på avdelningen har lovat ringa mig när det börjar bli dags för mig att komma till sjukhuset och möta upp efter operationen. Jag vill vara där under de första timmarna, eftersom hon troligen kommer att tvingas ligga platt på rygg med tryck över operationssåret... och det är hiskeligt trist, så hon kan behöva lite sällskap under tiden. 

Hur som helst gjorde jag som jag hade tänkt och besökte dialysmottagningen, där en vänlig sköterska villigt besvarade alla mina frågor. Så nu vet jag att vi om några veckor kommer att få träffa en sköterska som skall utbilda oss i hemodialys, och att de hjälper oss med resorna, och att jag får vara med hur mycket jag vill m.m. bra information. Känns mycket bra! Hon uppmanade mig också att återkomma med fler frågor, antingen genom att besöka mottagningen eller ringa... och det lär jag definitivt göra vartefter funderingarna poppar upp.

På väg hem svängde jag in till vår veterinärstation i Mariestad för att se om Ewa möjligen hade tid att klippa klorna på Belle. Jag försökte själv igår kväll, men hann bara en enda klo innan vår lilla dramaqueen no. 1 lyckades "svimma sig fri" (hon hänger allt tyngre över ens arm till man tappar greppet så att hon snabbt kan slinka iväg) och gömde sig under sängen... och eftersom hon går på diet just nu var det liksom inte läge att muta fram henne - hihi! Och jag hade tur (Belle ansåg sig förmodligen inte lika lyckosam), för Ewa tog sig genast an vår lilla italienska diva. Allting gick snabbt och bra, förutom ett litet missöde med en av klorna på höger baktass där det började blöda... Belle märkte ingenting, så det kan inte ha gjort ont, men det tog ett bra tag att få blödandet att sluta. Därav rubriken till detta inlägg  ;-) . 

Nu är vi hemma och jag skall precis börja elda varmt i huset. Ungarna är mätta och ligger och sover lite varstans i huset... ja, inte Jenny för henne har jag precis klippt klorna på så hon sitter en bit härifrån och blänger på mig. Men det går över! Tidigt sänggående står på agendan, eftersom jag inte vet hur dags operationen blir i morgon...