Ja, jag vet att jag är tossig. Men livet blir liksom mer flexibelt så! Och när man ser hur lyckligt ens hund störtar ut i nattens mörker, bara för att det snöar och marken har blivit vit, kan man inte göra annat än hämta kameran och gå efter. Även om det sker barbent, med bara en tröja på överkroppen och gummistövlar på fötterna. Man får ta tillfället i akt, s.a.s. Och även om jag personligen föredrar plusgrader och barmark, älskar jag - som alla (normalt funtade) föräldrar - att se ungarna vara lyckliga!

 

Okej, bilden är suddig... gör det något?  ;-)
Ni ser säkert Belle ändå - det är den svarta fläcken
som rusar förbi i full fart nedanför trappan 
 

Dags att gå in igen, matte!


Faktum är att det var riktigt skönt ute och jag frös inte alls. Om min lunginflammation blir bättre av frisk luft? Ja, kanske - fast då borde jag nog haft byxor på mig också *skrattar*. Nåja, livet blir inte roligare än man gör det! 

En annan sak jag har gjort i natt är att storstäda katternas lådor. Philemon är en utpräglad pedant och fick spatt av glädje när jag inte bara plockade ur klumpar och bajs ur hans två lådor (han har en i badrummet och en i vardagsrummet), utan tömde helt och fyllde på med helt ny sand. Sedan han invigt båda lådorna, störtade han omkring längs väggar och tak en bra stund för att fira den lyckliga tilldragelsen. Livet är aldrig trist med en Cornish Rex! Där finns en rätt tydlig skillnad mellan honom och husisarna, förresten... de konstaterar faktum, inviger den nya sanden och går sedan därifrån för att lägga sig att meditera över tillvaron någonstans, medan Philemon måste få studsa omkring av pur livsglädje varje gång något trevlig inträffar. Jag säger inte att det ena är bättre än det andra - bara att det är lärorikt och upplyftande att ha katter med olika kattsonligheter omkring sig. Samt en hund som är ständigt lycklig, ständigt hungrig och ständigt intresserad av sin omgivning... kan livet bli bättre än så? Undra på att forskarna säger att man mår bättre med djur i sitt liv! 

Det fick jag förresten bekräftat - för vilket gång i ordningen vet jag inte - när jag var hos Närhälsan. Läkaren gick igenom alla tänkbara orsaker till att jag mår som jag gör... allergier, hjärtstatus, lungstatus, eventuell astma o.s.v. Jag sa som det var, att jag är pälsdjursaller-giker men att jag inte reagerar på mina katter och hunden. "Har du både katt och hund?" sken läkaren upp. "Det är bra - det hjälper definitivt upp din hälsosituation!" 

Nu skall jag testa det där Therimin:et, och sedan är det nog dags att krypa i säng igen. Har ont i huvudet... och om mamma får komma hem under eftermiddagen, bör jag använda förmiddagen åt att elda varmt i huset. Samt skotta rampen upp till hennes ytterdörr. Igår hade vi barmark, nu är det flera centimeter snö... och vem vet hur det ser ut framåt lunchtid?