Lördag eftermiddag 


Jag följer en sajt på FB som lägger ut "dagens hälsning från änglarna", och idag ville ängeln påminna oss om musikens kraft. Det var lättare än någonsin att hålla med.... för tvärs över bordet, i soffan, satt Nina (min vän sångevangelisten) och spelade på sin elektriska ukulele medan hon sjöng för mig. Den ena sången var en hon håller på att skriva/komponera, och den skall heta något i stil med "Fiske förbjudet" (om du undrar varför, så läs mitt blogginlägg från igår) och den andra var den allra första sången hon skrev/komponerade. Jag lämnar åt var och en att tro eller tvivla, men Nina kunde varken sjunga eller spela något instrument innan hon blev frälst... det var först när hon fann Jesus som hon också fick gåvan att dela med sig av sin glädje över frälsningen i sång och musik. Och vet du mer? Hon skall lära mig att spela ukulele! Det ser jag oerhört mycket fram emot.

Snön har töat bort... eller regnat bort... eller bägge delar... under natten. Kallt är det dock fortfarande, trots plusgraderna, för det blåser en isande vind som går rakt igenom kläderna. Brr! Så mellan våra promenader blir det mest läsning i soffan, med en filt över benen som djuren krupit in under (filten, alltså).


Skrivet på kvällen:

Har haft en riktigt bra dag, vilsam och trevlig. Nu på kvällen skjutsade jag Maria (hon gav mig en generös peng till bensin) till Gullspångs IF:s årsfest, och sedan unnade jag mig något jag egentligen inte skall äta - Sibyllas kokkorv med bröd - till middag. Hihi! I ugnen svalnar just nu en färdiglagad ekologisk kyckling, som jag skall dela i bitar och ha i en matig sallad i morgondagens middag... jag vet inte vad andra tycker, men jag gillar kyckling kall hellre än varm. Möjligen med undantag av (asiatiskt) panerad dito. Måste lära mig det sättet att panera! Michelle och jag tog fram ett recept när jag bodde i Västerås, men sedan hade vi så mycket att göra att vi aldrig hann testa det...

Fick besked nu i kväll att målarcirkeln läggs ner, tills vidare i alla fall. Det är helt okej med mig; jag känner ändå att sociala träffar inte är min grej denna höst, utan att det jag behöver bäst är att få vara ensam och göra vad jag känner för i varje stund för sig. Och målarsakerna har jag ju kvar, så jag kan måla när jag vill. Det jag inte vill, är att låsa fast mig i åtaganden som kräver min närvaro... var sak har sin tid, och just nu behöver jag känna att jag är helt frikopplad från band. 

Har förresten varit lite stygg idag och spelat musik (rock) högre än jag borde ha gjort. Det är inget jag tänker fortsätta med, för jag respekterar mina grannar och tycker själv att det är jobbigt att tvingas lyssna till musik jag inte valt... men det var lite busigt, och jag känner mig fortfarande obstinat om än på ett betydligt gladare sätt än igår. 


PS. Musikens ängel... det var ju så han kallade sig, fantomen på Operan! Dock långt ifrån någon ängel, mer en kränkt och bitter människa som hade behövt psykiatrisk hjälp (eller ännu hellre, en kärleksfull barndom - och en skicklig plastikkirurg). DS.