Torsdag kväll 

När jag vaknade i förmiddags, kände jag på mig att jag skulle ringa till dialysavdelningen och höra hur mamma mådde. Det visade sig att de hade tagit massor av prover, eftersom ett av deras standardtester (prover de tar varje dialystillfälle) visat att hon hade en snabbsänka på 150 (!) och alltså måste bära på en rätt rejäl infektion... och så snart dialyseringen var klar, skulle hon skickas ner till röntgen för att kolla bl.a. lungorna. "Tänker ni lägga in henne?" frågade jag, och svaret blev jakande - de kunde inte ta på sitt ansvar att sända hem henne i det här skicket. "Bra" sa jag "då kommer jag in med hennes CPAP och mediciner". Jag var på sätt och vis beredd på att det var så här det skulle gå... och det var bra, för det gjorde det lättare att acceptera att hon inte skulle komma hem idag. Istället åkte jag nu till KSS och letade upp mamma på njuravdelningen, installerade hennes CPAP vid sängen och lämnade över medicinerna till personalen... och så satte vi oss att fika en liten stund. Jag kan aldrig stanna länge, eftersom jag har Belle ute i bilen, men en halvtimmes fika tillsammans unnade vi oss i alla fall och mamma var vid gott mod nu när hon visste att hon skulle få hjälp att må bättre. "Jag hade nog inte riktigt fattat att jag var sjuk" sa hon, och jag svarade direkt att "jag visste - och jag har varit väldigt orolig för dig i flera dagar". 

På vägen hem stannade vi i Mariestad, så att Belle fick rusa av sig lite överskottsenergi i hundhagen. Sedan tog vi en rejäl skogspromenad innan vi fortsatte hem för att både djuren och jag skulle få i oss lite middagsmat. Jag lyckades få till något slags märklig gratäng med broccoli, potatis och lite skinka, och den var god även om den såg konstig ut... huvudsaken var ju att jag fick i mig mat. Fixade te också, och satte mig sedan att lägga ut en del saker på annons i förhoppningen att vi får ihop pengar till en hiskelig elräkning vi fick häromdagen samt avbetalningen på skorstensreparationen. Jag har dröjt länge med att sälja just de här sakerna - pappas teleskop, geigermätaren och två svärd (ett exklusivt tempelriddarsvärd och ett vikingasvärd) - eftersom de betydde extra mycket för honom... men nu släpper vi taget om dem, liksom om ett par andra saker som jag också la ut till försäljning (ett fint Mah Jong-spel och en reparationshandbok för Opel Astra). Den krassa verkligheten är ju att man ibland måste göra sig av med också känslomässigt betydelsefulla saker för att få ekonomin att gå ihop... men jag hoppas att alla de här sakerna verkligen skall bli sålda, eftersom de är lite mer värdefulla än annat vi äger och kan avvara. 

Skall i och för sig så småningom gå igenom våra köksskåp och se om jag hittar porslin av lite större värde... farmor gav mig en femtiotalsservis som kanske skulle kunna ge lite slantar... men jag gruvar mig för frakten, eftersom det handlar om så ömtåliga saker. Kan man våga tro att det går att få ett riktigt bra pris trots att köparen måste hämta sakerna här? Skall grunna lite mer på det.

I övrigt tänker jag inte göra något mer idag, bara sitta här i soffan och virka, dricka te och umgås med djuren.