Måndagskväll  

En stor del av den här dagen har använts åt planering av logistiken kring flytten. Jag har pratat med Laxen och kommit överens om att de kommer hit vid 9-tiden på onsdag morgon och sedan ägnar sex timmar åt att hjälpa mig bära ut de tunga möblerna ur huset, köra dem till lägenheten och där ställa upp dem på rätt plats. På den tiden lär vi absolut hinna det jag inte klarar själv, om inget oförutsett inträffar. Jag har också pratat med Gullspångsbostäder och fått klartecken för hemtjänsten att sätta en nyckelgömma på dörren in till lägenheten samt montera larm och hjälpmedel. Så, på eftermiddagen, kom arbetsterapeuten hit för att se efter vad vi har av hjälpmedel m.m. och som kan flyttas respektive vad vi eventuellt kan behöva komplettera med i lägenheten. Hon skall komma dit på onsdagseftermiddagen för att montera och ställa i ordning, kolla larmet så att det verkligen fungerar samt prata med vaktmästaren om monterande av dörröppnare på porten... samt placering av ett permobil-garage, ifall mamma får sin ansökan om permobil beviljad. Sist, men inte minst, talade jag med dagvårdens personal om mammas önskan att få komma tidigare än vanligt på onsdag... i vanliga fall hämtas hon här kl. 09.30, men eftersom Laxen börjar bära möbler redan kl. 09.00 skulle det vara så bra om mamma fick åka redan då och slippa känna sig i vägen här hemma. 

När allt detta var klart, gick vi ut i köket och började packa ner porslin och glas så att vi klarar den första tiden i nya bostaden. Vi behöver ju lite matskålar till djuren, tallrikar, glas, bestick, kastruller, konservöppnare, durkslag o.s.v. för att kunna äta, fika och ta mediciner - precis som vi behöver tandkräm, tandborstar, hårborstar, schampo, handdukar, sänglinne o.s.v. för att klara det dagliga till jag har kunnat flytta hela vårt förråd av sådant (d.v.s. det vi skall ha med oss) från huset till lägenheten. Just nu håller jag på att tvätta och hängtorka det av vårt linneförråd som jag lyckades rädda undan översvämningen... för visst finns det tvättmaskin i lägenheten, men jag har betydligt mer utrymme att hänga till tork här och det känns fräschare att ha ren tvätt med mig dit bort. 

Nu är det sen kväll, mamma sover (det är dialysdag i morgon) och jag eldar, tvättar och diskar. Skall försöka vaka hela natten, om jag orkar... men kanske går det inte, eftersom jag troligen får ett telefonsamtal från vaktmästaren i morgon om nycklarna. Och i så fall måste jag ta tumstocken och Feliway-dosorna med mig och åka till Gullspång en vända innan det blir mörkt ute - för än så länge finns det ju bara belysning i köket och badrummet. 

Undrar hur länge det dröjer innan vi börjar känna oss hemma i lägenheten? Och när slutar huset att kännas hemma?