Mamma mår inte så bra efter fallet i min hall, och idag skrämde hon upp hemsjukvårdens personal med att ha ett alldeles för högt blodtryck (180/100)... men lyckligtvis sjönk det till normala värden igen (120/70) sedan hon fått vila ett par timmar. Tyvärr har hon också börjat samla på sig rejält med vätska igen, så nu har de startat en ny avvätskning med intravenös Furix, och till min lättnad verkar det fungera bra (hur jag vet det? På hennes frekventa toalettbesök efter injektionerna *ler*). Ett tag var jag uppriktigt orolig, eftersom hon var andfådd och bara kunde prata i korta meningar, men nu i kväll var hon betydligt bättre och hemsjukvården tittar till henne flera gånger om dagen så jag känner mig rätt trygg ändå. Hoppas dock att hon snart piggar på sig, för lite oroligt är det allt när hon blir så här påverkad av vätska m.m... det sliter på alla kroppens organ, inte minst på hjärtat och njurarna som redan mår dåligt.

Efter att ha rådgjort med hemsjukvårdens personal om hur de skulle sköta om mamma under kvällen, tog jag mig "ledigt" några timmar på kvällen och åkte till Kristinehamn för att delta i föreningens styrelsemöte. Det känns så bra att träffa de andra och vi får alltid mycket åtgärdat under varje möte.... och snälla Barbro, vår vice ordförande, hade hjälpt mig med utskrift av protokollen m.m. så att jag nu är ikapp med mitt uppdrag som sekreterare. Har också fått veta att jag troligen får åka på en endagsutbildning för djurhems- och jourhems-personal hos Djurskyddet i Stockholm i slutet av november, och det hoppas jag verkligen blir av för det skulle vara mycket givande! 

Annars har det väl inte hänt så mycket... möjligen förtjänar det att berättas att Belle idag haft sin tuffa randiga tröja på sig för första gången den här hösten och det verkade hon inte ha något emot, så hon frös nog lite grand. Det är rätt kyligt om kvällarna nu, bara några plusgrader, så vi får nog börja klä oss varmare både hon och jag när vi skall ut. Att frysa är inte roligt för vare sig människa eller hund. 

Dags att krypa till sängs... sotaren kommer på ett arla besök i morgon bitti, och sedan skall mamma till fotvården i Gullspång.