En sång som jag är uppvuxen med är "Kungens lilla piga"... och det enda jag aldrig förstod med den sången var att det skulle vara så hemskt att hon fick "sova bredvid katten". Själv kan jag inte tänka mig en bättre plats! Det absolut enda jag inte tycker om med våra älskade katter är rengörandet av sandlåda efter sandlåda efter sandlåda... det är ett tungt göra, eftersom sanden väger en hel del och lådorna står på golvet. Kanske man skulle investera i något slags pall att ställa lådan på medan man plockar ur den? Vi har sex lådor, eftersom vi har sex katter, och de är utspridda i huset... men jag bär dem till samma ställe när jag gör ren dem, så att jag slipper släpa sandsäckar genom hela huset (lådorna har ju i alla fall handtag).

Apropå djur gjorde jag en annan reflektion idag. Själv vet jag det ju sedan åratal, men alla tänker inte på att vi bor med vilda djur som närmaste grannar och att man därför aldrig får ställa en soppåse utanför ytterdörren över natten. En av våra annars underbara hemtjänst-damer begick det misstaget igår, och idag fick jag ägna en lång stund åt att plocka utdraget skräp över hela handikapprampen - puh! Nattetid får vi nämligen besök av grävlingar, rävar, fåglar m.fl. intresserade opportunister som hoppas hitta godbitar bland soporna... så nu har jag ringt hemtjänsten och bett dem att antingen ställa soporna innanför ytterdörren, så tar jag med dem när jag hämtar posten (soptunnan står ute vid brevlådan) eller så får de bära påsen till soptunnan själva. De lovade att tänka på detta i fortsättningen  :-) .

Mamma har varit iväg och dialyserat idag, och nu ligger hon och sover tungt i sitt sovrum. Själv gjorde jag tvärtom - vilade under förmiddagen och tog itu med plikterna nu på efter-middagen. Så diskmaskinen arbetar som bäst för andra gången och alla sandlådorna är, som sagt, rengjorda. Dessutom har jag ordnat med lite administrativa saker, klippt klorna på Jenny och Majsan (Rafael fick sina klippta samtidigt som han rakades, eftersom det inte går att ta i hans tassar när han är fullt vaken) och nu funderar jag på hur jag skall kunna hålla Sixten tillräckligt länge för att klippa hans klor... sedan är det bara rexarna kvar, och de är lätta att klippa.

Går och grunnar på en annan sak också... om man ändå skall slänga saker, förstör man för sig själv om man hivar ut dem på baksidan av huset redan nu (med risk för att de blir saggiga av regn m.m.) eller skall man vänta med att bära ut dem till containern är här? Vi skall nämligen, förhoppningsvis, få hit en större container och kasta precis allting som inte är i så bra skick att man kan ge bort eller sälja det... och det känns som om tiden går om jag bara väntar, så på sätt och vis skulle jag vilja börja ta ut sakerna redan nu. Men så tänker jag att det kanske är dumt - det kanske bara blir jobbigare att slänga sakerna i containern om de varit utsatta för väder vind och framför allt regn en tid innan?