Måndagskväll  

Eftersom jag behövde köpa en sak som inte går att få tag i här i Gullspång, tog jag Belle med mig och körde till Mariestad. Redan på 26:an var trafiken tät, och när jag kom ut på E20:an blev det ännu värre. Det påminde mig om att vi ju är mitt i vad som under min uppväxt kallades "industrisemestern" därför att juli är den tid då flest svenskar tar ledigt (och på den tiden stängde industrierna ner tre-fyra veckor, medan hela personalen hade semester - nu för tiden är det visst inte så längre). Väl inne i sta'n insåg jag att det mulna vädret fick folk att dras till butikerna, för vartenda parkeringsområde var knôkfullt och jag fick ställa bilen ganska långt från den butik jag skulle in i (i nämnd ordning Granngården, Lidl, Coop Extra och Kyrkornas Second Hand)... men eftersom jag alltid låser Belles bur och lämnar bilens baklucka öppen gick det bra. Hon har alltid svalt vatten att dricka, och ofta får hon också en Dentastix att tugga på (om det är långt till någon av hennes måltider). 

Och hela tiden, var jag än var, längtade jag därifrån... sedan jag lämnade Stockholm 2002 har jag vant mig vid att det är lugnt och skönt, inte mer folk än att man har gott om plats själv, och inte stökigt ens inför storhelger, så att hamna i det här semesterkaoset var mer än jag klarade av. När jag väl kom till Kyrkornas Second Hand, som egentligen var en av de viktigaste punkterna på dagordningen eftersom jag skulle leta efter ett par mjukisbyxor till mamma, var jag så trött i huvudet att jag inte längre kände mig bekväm med tillvaron... så när jag hade konstaterat att de inte hade vad jag sökte, nästan flydde jag ut till bilen och lämnade sta'n. Egentligen hade jag lovat Belle att få rusa omkring som hon ville i hundhagen innan vi åkte hem, men där pågick dressyrträning för fullt så vi fortsatte hem till Gullspång och uträttade det sista ärendet - apoteket - innan vi sökte upp mamma på Björkskär.

På Björkskär är det alltid lugnt och skönt! Jag riktigt kände hur axlarna sjönk när jag slog mig ner hos patienterna och personalen kring matsalsbordet och fick kaffe och kaka, och sedan "underhöll" jag dem med hur dagen varit medan de instämde i min upplevelse att det varit jobbigt med så mycket folk och stök. "Det är förstås bra för alla de lokala affärerna" konstaterade vi "men nog är det skönare under resten av året, när det inte är så mycket folk överallt".  Så småningom drog mamma, Belle och jag oss tillbaka till mammas rum, där jag gav mamma en fullständig manikyr medan vi sjöng visor och mumsade på salta kex med fransk Brie som jag hade köpt på Coop Extra (de har en supergod Brie i manuella disken). Så småningom blev vi utbjudna till matsalen för att dricka varm choklad och mumsa på varsin ostmacka, och sedan sa jag god natt till mamma eftersom hon ville krypa i säng - det är ju dialysdag i morgon. 

I morgon skall jag inte till Björkskär. I stället skall jag städa här hemma och försöka göra lite extra fint, eftersom jag hoppas kunna ta hem mamma över dagen på onsdag. Vi har sagt att om det inte ösregnar skall jag hämta henne i utomhusrullstolen före middagen (lunchen), så att vi får äta tillsammans här hemma, och sedan kör jag henne tillbaka lagom till kvällsvard (om hon inte kroknar tidigare, förstås)... det blir första gången på nästan två månader som mamma kommer hem, så vi hoppas verkligen att det går i lås!