Fredagskväll 


Har haft ett riktigt uschligt migränanfall, som höll mig fången i sängen i ett drygt dygn... men vid 10-tiden i morse kom jag äntligen på fötter, om än vingligt, och sedan dess har jag hållit mig uppe. Mamma var på "dagis" men kom hem vid 15-tiden, som vanligt, och hon hade haft en trevlig dag så hon var på gott humör. Det var jag också, för det hade kommit paket med posten - rara Hanna hade sänt påtningsringar och garn till henne, så nu kunde vi sitta tillsammans i soffan och handarbeta sida vid sida. Det visade sig att hon redan kunde påta - hon hade gjort det förut, även om det var länge sedan, och även det gjorde mig glad eftersom hon ju inte har så lätt längre för att lära sig nya saker... och dessutom hade Hanna skickat med tips på saker att påta, som gjorde mamma sugen på att starta direkt.  :-D 

Själv känner jag mig faktiskt lite duktig, för jag hade bara lagt ut en bild på nästa par mugg-underlägg, så köpte en tjej dem direkt! Det var tydligen en bra idé att virka muggunderlägg i form av små grytlappar... och jag virkar fler, som jag skall lägga ut bilder på vartefter, så får vi se om också de blir sålda. Grytlapparna har jag inte såld några av än, men det beror på att jag inte gjort i ordning de paket om fyra i varje som jag tänker visa bild på... men i helgen skall jag börja med det, så kanske det kan börja rinna in lite slantar till Snuffefonden för dem också (om folk tycker att de är fina). Tänk, att jag äntligen har hittat en bra metod att få in pengar till fonden! Att ha auktioner någon gång om året har känts lite futtigt, ärligt talat... och ju mer jag lär mig virkteknik, desto mer "avancerade" saker borde jag kunna lägga ut till försäljning. Jag har fått jättefina tips från flera håll och medan jag sitter och virkar, tänker jag på hur jag skulle kunna göra för att få till de där mer avancerade sakerna. Måste bara få grunna lite på det, med virknålen i handen, för att komma underfund med hur man gör... men vi skall se om det inte blir något resultat så småningom!

I natt vakar jag hos mamma igen, men vi är överens om att ifall jag inte orkar ställer jag hennes klocka på ringning och går och lägger mig. Så jag känner ingen press på mig att klara natten, om det blir för jobbigt. Just nu känns det bra, jag virkar, slötittar på TV och dricker te...

Å, en sak får jag inte glömma att berätta: att jag talade med ordföranden i den bostadsrätts-förening mamma och jag vill flytta till, och hon sa att inget har hänt ännu men att det verkar vara en rockad på gång - någon planerar att flytta ifrån sin fyra, några som har en trea vill ta den fyran och i så fall kan vi stå i tur för trean! Hon lovade att höra av sig så fort hon vet mer... å, jag hoppas att det inte dröjer alltför länge, för jag vill helst få sälja vårt hus under våren eller sommaren för att få bästa möjliga pris för det.

 

De muggunderlägg jag sålde idag

 

Fyra muggunderlägg jag gjort nu i kväll/natt