Lördagskväll 


För första gången sedan mamma dog, är jag inte ensam här medan jag bloggar. Maria och Perry står i köket och lagar mat! Det känns verkligen konstigt, men givetvis trevligt... särskilt som Maria och jag dessförinnan bakade pepparkakor tillsammans i mitt kök och med det spred julstämning i alla rummen. Det doftar ju så gott att grädda pepparkakor! Maria gjorde katter och jag iggisar, och nu har vi fyllt varsin burk med bruna, fina pepparkakor som vi skall ha var och en hos sig... fast hur länge de räcker vete Gud allena. För säkerhets skull har vi redan bestämt att vi skall baka igen närmare jul och då ha dubbel deg så att kakorna räcker ett tag - hihi!

I övrigt har vi mest tagit det lugnt idag; jag har städat klart i köket och dels hjälpt Maria sätta upp en ljusslinga med vita lampor på hennes uteplats och dels satt upp en ljusslinga med mångfärgade lampor på min uteplats. Så nu återstår det för min del bara att få upp en stjärna i mammas fönster också, så är adventspyntandet avklarat. Krans på ytterdörren har jag också fått upp, och det blev väldigt fint *glad*.

Att ha fått så mycket klart, och hjälp med det som varit jobbigt, har verkligen hjälpt upp mitt humör. Nu är jag inte lika deprimerad som förut, och känner att jag klarar av vardagen ett tag framöver... december är ju också en så ljus och mysig månad för att vara vintertid, och man har julen att se fram emot... så jag tror att jag skall orka med rätt bra.  

I morgon är det första advent! Och den skall jag fira genom att gå på kattutställning i Örebro... Nerikes kattklubb har klubbmästerskap och jag har blivit inbjuden av Maria J att komma. 


PS. Nu är mammas stensamling - i trygga kartonger - i säkert förvar i källaren till jag kan ordna hyllor och ställa upp härligheten. Känns jättebra! DS.