Natten mot måndag Min första söndag vikt för min personliga relation med Gud, vila och kontemplation blev inte som tänkt. Tvärtom, faktiskt. Jag sov dåligt och oroligt, var groggy när jag vaknade och väcktes av telefonen i stället för väckningstiden jag ställt in i mobilen (som är det enda "väckarur" jag har för närvarande). Att jag svarade berodde på att jag sagt till familj och vänner att jag givetvis skulle svara om de behövde min akuta uppmärksamhet... men det var en försäljare, minns inte ens av vad, och varför i all sin da'r ringer sådana på en söndag?!? Sedan dök Nina upp med en present till Belle, som fyllde åtta år... hon stannade inte länge (Nina, alltså), eftersom hon visste att jag ville vara i fred, men bara en timme senare var det dags att uppfylla mitt löfte till Maria att komma på middag till henne - något jag tackat ja till innan jag tog beslutet om att vika söndagarna åt Gud, så det kändes viktigt att fullfölja. Dessutom visste jag att hon skulle bjuda på en soppa från ett recept hennes älskade mamma skapat, och hade förberett måltiden i flera dagar. Kan avslöja att soppan var jättegod! Efteråt tog vi  en promenad för att testa en stegräknare som Maria gav mig... vi vandrade ner till ICA och köpte varsin glass, och på hemvägen ringde Alex och Daniel för att be om akut hjälp med sin bil. Så det var ju ett berättigat samtal. De hade varit på väg ner till ICA själva, men drabbats av punktering och orkade inte knuffa hem bilen utan hjälp av flera starka armar... så Maria och jag skyndade oss att möta upp och hjälpa dem hem, varefter jag ordnade kall dricka på min uteplats så att vi alla kunde vila i väntan på att Alex' bonuspappa skulle komma och hjälpa dem laga däcket. När han kom, gick de förstås med honom för att fixa däcket och Maria gick hem till sig för att ta en dusch innan det blev för sent - för gissa vad klockan var? 21.40! Tiden går verkligen fort.

Nåja, det här var ju den allra första söndagen och jag har många framför mig som förhoppningsvis blir betydligt lugnare. Dock inte nästa, något jag faktiskt inte hade tänkt på förrän Maria och jag kom att prata om det under vår promenad: då är det ju dags för Teknikdagen! Och faktum är att jag absolut måste ta mig dit och sälja bra, för jag ligger mer än 2.000 kronor back den här månaden p.g.a. att jag varit tvungen att ordna med flera dyra saker: nya bläckpatroner till skrivaren, kattsand, katt-torrfoder, hund-torrfoder, en hel del mediciner och annat som jag måste köpa. Så jag blir förstås glad för varenda beställning på virkningar jag får in, och hoppas sälja för minst en tusenlapp under Teknikdagen... har lagt upp ett lager av både runda och fyrkantiga grytlappar samt snygga drinkset, och nu i veckan skall jag försöka virka åtminstone tiotalet små påsar som Maria skall fylla med torkad lavendel och göra snygga tygrosetter på. Hinner jag göra ännu fler är det bara positivt, för jag tror att just lavendelpåsar är något folk gillar - de är trevliga att ha i både linneskåp och garderober. Har jag tur blir veckan lugn så att jag kan virka riktigt mycket... skulle behöva ha "söndag hela veckan" för att hinna allt jag skulle vilja ha klart till marknaden.

Å, det kanske jag inte har förklarat? Teknikdagen i Rudskoga är så mycket mer än bara en marken kring lantbruksteknik med bl.a. visning av traktorer och redskap m.m. för bönder - där finns också många djur (hästar, kor, grisar, får, getter, ankor, höns, kaniner m.m.), loppis, försäljning av hantverk, matvaror från egen odling och tillverkning, verktyg, redskap och annat man behöver när man bor på gård, servering av mat och dryck, presentationer av olika slags föreningsverksamheter (fyra somrar i rad var t.ex. mamma och jag där för Djurskyddet Kristinehamn och hade lotteri, information om djuromsorg och ekologisk mat, loppis m.m.)… ja, en fullödig lantlig marken, helt enkelt. Och om det inte ösregnar brukar det komma väldigt mycket folk! Förra året hade det tydligen dykt upp över fyratusen personer, sa mannen jag talade med när jag bokade vår försäljningsplats. Ja, jag skriver vår, för Nina skall också vara med och sälja sin CD med kristna sånger som hon både skrivit, spelar och sjunger själv, och Alex skall sälja saker hon har tillverkat själv som t.ex. olika slags prydnadsföremål. Hoppas att många kommer till vårt tält! Att jag kan ta Swish kommer säkert att underlätta för oss... folk är mer benägna att handla om de inte måste hålla sig till en från början bestämd kontantkassa. Så vi skall ha en gemensam kassa, notera vad som säljs av vars och en saker och sedan dela upp inkomsterna efteråt, när vi kommit hem. 

Nej, nu skall jag göra mig lite te och sedan försöka sova.