Söndagskväll 

Nej, det här är nog ingen förkylning... det beter sig alltmer som en influensa med värk i kroppen, feber, ont i bihålorna m.m. Så dumt att jag aldrig tog influensasprutan i höstas! Jag brukar alltid ta den, och klara vintern utan att bli smittad, men i år ansåg jag mig inte ha råd... en läxa att komma ihåg nästa gång det är dags för vaccination, helt klart. Nåja, jag har inga "måsten" just nu, utan kan unna mig att ligga lågt och vänta ut det inre kriget mellan det invaderande viruset och mitt immunförsvar. Antibiotika biter ju ändå inte på sådant här, utan det är bara att härda ut... och undvika att smitta ner någon.

Har, bortsett från ovanstående, haft en riktigt vilsam söndag idag. Mest har jag legat i soffan och gosat med djuren, lyssnat på musik och spelat spel på min "padda" (läsplatta). Fixade en riktigt god middag åt mig också - lite pommes, en lunchkorv och ett stekt ägg samt ett berg av grönsaker - så jag är mätt och belåten.

Belle har fått rasta på uteplatsen... hon ville ändå inte gå någonstans, utan gav mig de där förtvivlade blickarna som sa att om hon fick bestämma skulle hon hålla sig till våren har anlänt. Jag brukar be Maria om hjälp att rasta Belle när jag mår dåligt, men jag vill inte smitta ner henne och Belle vill, som sagt, inte gå mer än någon meter från husväggen och sedan snabbt tillbaka in i värmen... så varför krångla till det? Ibland tänker jag att man omger sig med de djur man fungerar bäst ihop med; såväl katterna, Belle som jag själv är tvättäkta soffpotatisar så här års. Under våren och sommaren, däremot, älskar vi att vara ute!

Tog just en dusch och skall nu dricka lite hett te och titta på en dokumentär om astronomi på TV medan håret torkar. Sedan kryper vi allihop ner i sängvärmen...