Annandag påsk, måndag 


Jag är ofta glad, alltid tacksam... men idag är känslan ännu starkare, och det magiska är att jag inte har någon speciell anledning i bakhuvudet. Jag mår bara bra, är lycklig och har haft en fin dag!

Sov bra i natt, det hjälpte säkert till. Och drömmen sa mig tydligt att mitt undermedvetna fortfarande bearbetar det som hänt under det gångna året, för jag drömde att jag fick ärva en större summa pengar och köpte ett stort hus i en trevlig småstad. Huset hade ett flertal inrymda butiker, som var uthyrda, samt en loppisbod som var full av saker jag kunde sälja... men nattetid var det ständiga inbrott, konstiga saker försvann och ilskna lappar lämnades kvar med meddelanden av typen "du är en tjuv" och "hur kan du göra så mot henne?" m.m. liknande. Naturligtvis började jag luska i vad det handlade om, frågade runt i butikerna och husen runt omkring, och fick veta att den som sålde huset hade vräkt en kvinna som fyllde det som jag trodde var en loppisbod från golv till tak med prylar, mest skräp, vilket hade gjort tidigare ägaren arg. Nu fick jag ärva hennes vänners ilska, skulle man kunna säga... de ansåg att jag deltog i förföljelsen av den där kvinnan genom att köpa huset istället för att "lämna tillbaka" den där boden till den vännerna ansåg var "den rätta ägaren". Det tog ett tag att få tag i de där människorna, men till slut ställde jag dem mot väggen och krävde svar på frågan varför de angrep mig för något som skett innan jag ens kände till huset. Kvinnan ifråga visade sig aldrig, och jag fick aldrig veta vem hon var - bara att jag "borde skämmas som hade stulit hennes hem". Historien känns igen... för är det inte det som "de aderton" har hävdat, nämligen att vi i gamla styrelsen "stal" deras lilla mysiga djurhem genom att bygga nytt och utöka verksamheten bortom det där lilla mysiga? Vem kvinnan i drömmen var vet jag förstås också. 

När jag vaknade hade taxin hämtat mamma. Egentligen dialyserar hon inte på måndagar, men just idag var hon tvungen att göra det eftersom hon skall få sin fistel testad på klinisk-fysiologiska labbet i morgon. Den här förändringen i schemat innebar också att hon fick en eftermiddagstid för dialys idag och därför inte kommer hem förrän vid 20-tiden. 

Så jag tog frukosten med mig ut i trädgården, lät Belle röra sig "fritt" i löplinan och öppnade till kattgården, vilket fick hela gänget att välla ut för att njuta av det värmande solskenet, lyssna till fågelsången och leta fräscht gräs. Det kanske är lite tidigt just för friskt gräs än... men vårtecknen finns överallt i form av bl.a. blåsippor, krokusar, musöron på björkarna o.s.v. Äntligen! Känslan av att det nu verkligen är vår på allvar gav mig kraft nog att städa upp lite i trädgården och sedan städa mammas halltrappa (där vi har förvarat lite av varje under vintern) innan jag slog mig ner i soffan här i vardagsrummet för att tömma kameran. Det har blivit dags att lägga ut bilder på alla grytlappar och muggunderlägg som är till salu... och sedan hoppas jag att många blir intresserade av dem, så att Snuffefonden får in riktigt mycket pengar!