Tisdag eftermiddag  

Igår kväll ringde målaren och berättade att tapeterna jag köpte hade börjat flika sig när han strök klister på dem. "Tyvärr kan jag inte använda dem" sa han beklagande "de är defekta på något vis". Men jag skulle inte bli alltför ledsen, för han hade redan pratat med killen jag köpte tapeterna av och ordnat så att jag skulle få pengarna tillbaka. Det var förstås fint... men var fick jag tag i nya tapeter?!? En kär väninna skulle titta om hon hade vad jag sökte, medan jag själv åkte till Kristinehamn för att dels besöka Fyndbo'a i jakt på ett runt bord till köket och dels för att hitta ställen som säljer tapeter. Något bord fann jag inte, eller rättare sagt, jag fann ett som var riktigt snyggt men diametern var alldeles för stor... det bord vi söker skall vara 80 cm, mer blir för stort för att tillåta rullstolen behövligt utrymme i köket. 

Men på Beijer's hittade jag faktiskt en fin tapet - inte gul, men silvergrön, en annan färg både mamma och jag tycker om.  Dessutom erbjöd han mig rullarna till ett extra bra pris, mindre än 200 kronor/rulle... men någonstans i vår diskussion slog det mig att det priset bara ligger 20 kronor högre än det pris tapeterna kostar som vi får gratis av hyrevärden. Skulle det vara möjligt att göra en deal så att de betalade motsvarande de andra tapeterna (alltså, de vi hade att välja på hos dem) och jag betalade överskottet? Vi kom överens om att jag skulle återkomma sedan jag hade pratat med hyresvärden (eg. områdeschefen), och så gick jag ut och satte mig i bilen och ringde min väninna. Hon hade inte kollat sitt förråd än, så jag föreslog att jag först skulle kolla upp det här spåret samt besöka Rusta i Karlskoga för att se om de hade något vettigt - och så åkte jag dit, konstaterade att de inte hade något användbart i tapetväg (däremot reafyndade jag en underbar blå gångmatta till mammas sovrum, som jag inte kunde motstå av två orsaker: dels för att den var just blå, mammas älsklingsfärg, och dels för att den hette Birgitta!) och slog en pling till målaren. När han hörde vilken tapet jag tittat på, sa han "men den kollektionen har ju Gullspångsbostäder!" varpå jag ringde till områdeschefen och fick veta att det målaren sagt stämde - tapeten jag hade hittat hos Beijer's ingår i det sortiment Gullspångsbostäder erbjuder sina hyresgäster. Kruxet var bara att de inte kunde köpa den hos Beijer's, eftersom de är låsta i ett avtal med en annan leverantör... men visst, han skulle genast beställa tapeten åt oss och själv fick jag ringa Beijer's och tacka för fin service men avböja erbjudandet. Vilket jag gjorde. Och så ringde jag min väninna, tackade henne för den fina gesten att vilja hjälpa mig men bad henne att inte göra sig illa (hon har värk i kroppen) genom att klänga omkring i förrådet nu när jag hade kunnat ordna tapeten på annat sätt.

Vid det här laget hade jag velat stanna någonstans och fika, vila huvudet och inte bekymra mig om någonting... men det gick inte, för jag visste att mamma väntade på att jag skulle komma hem och bädda ner henne efter dialysen. Så jag fick ta fikat hemma, samtidigt som jag började elda varmt i huset... och grunna på räkningarna som ligger här i en hög bredvid mig och väntar otåligt på min uppmärksamhet. 

Nu skall jag strax börja laga mat - idag blir det pastagratäng - och sedan tror jag faktiskt att jag skall krypa tidigt i säng. För i morgon måste jag ringa en hel del viktiga samtal, bl.a. till försäkringsbolaget och saneringsfirman, och så skall jag tvätta en hel del vittvätt och hänga till tork. Kanske hinner jag ta en vända in till Mariestad och titta efter ett runt bord hos kyrkornas loppis också... det får vi se.