Fredag kväll 


I morse, när jag drog upp rullgardinerna i sovrummet, var hela världen där ute vit. Under natten har vi fått nästan två decimeter snö, och när Belle, Miri och jag tog vår morgonpromenad var det redan sandat överallt. Samt rejält isigt där bilarna hade kört. Åsynen av snön hade dock fått mig att inse att hundarna behövde jackor och jag själv vantar m.m, så vi var väl rustade för vad som väntade. Faktiskt verkade hundarna glada - antagligen föredrar de torr snö framför blött blask, som vi haft de senaste veckorna. Dessutom sken solen - och det gör den fortfarande, så det är riktigt vackert ute. Betydligt ljusare också, och trots att jag egentligen inte gillar snö tycker jag om att det blir ljusare... man blir så trött av mörkret.

Dessutom inspirerade snön mig att börja förbereda för advent. Gick ut till förrådet för att hämta mina adventssaker... men de var inte där?!? Gick in igen och letade överallt utan att hitta dem. Alltmer oroad vände jag upp och ner på mammas sovrum, där det står massor av kartonger och kassar fyllda med saker som jag vid tillfälle skall köra till olika välgörenhetsloppisar... och lo and behold, längst ner, längst in, stod en kartong med ordet "Adventslådan" skrivet på i tjock svart tusch. Och i den fanns allting! *suckar lättad* Sedan ägnade jag hela eftermiddagen åt att trassla ut sladdar, kolla lampor och slutligen placera var sak där den skulle vara: en orange adventsstjärna och träjulbocken (julröd, tillverkad av Sörgårdens Dagverksamhet) i köksfönstret, en stor krans på ytterdörrens utsida, ett rött hjärta i fönstret på den ena verandadörren och en krans i fönstret på den andra (i sovrumsfönstret hänger en vit, lysande ängel året runt) och sist, men inte minst, två vita stjärnor (stående) och den elljusstake som är formad som ett hjärta i vardagsrumsfönstret. Det blev riktigt fint! Å, och så placerade jag som vanligt adventsljusstaken med de fyra batteridrivna ljusen på bordet (ja, jag använder bara konstgjorda ljus där djuren kan komma i närheten). Där skall snart ligga en gammal fin, handbroderad duk också, bara jag har fått stryka den först. Minns tyvärr inte vem som broderat den, men den har funnit med sedan min barndom så troligen är den gjord av farmor eller mormor. Får fråga syrran - hon kanske vet. Fin är den hur som helst, och jag vill gärna ha den på mitt nya soffbord.

Apropå syrran, ringde jag henne och berättade att min plan att bo hos Michelle veckan mellan jul och nyår har kraschat, sedan den som skulle hjälpa henne med en sak lämnat återbud och hon därför inte har vare sig plats eller den rätta tiden för mig. Och att köra mellan Gullspång och Linde t.o.r. på julafton kändes inte genomförbart. "Å, men jag trodde att du skulle sova över här" var hennes svar... så nu är det bestämt att jag firar julen hos hennes familj, och nyåret har jag gjort upp nya planer för. Ett tag såg det ut som att jag skulle få fira bägge helgerna ensam här hemma, men nu känns det jättebra - det blir helger i familjens famn, precis som jag ville! *glad*

Nu skall jag ställa mig att stryka gardiner till vardagsrummet och köket (de andra får vara som de är), så att jag kan hänga upp dem i morgon. Då skall jag också försöka orka få upp ljusslingorna på uteplatsen... det bör göras medan det är ljust, särskilt nu när uteplatsen är full av snö.