Måndag, sen kväll  

Vi har haft äkta aprilväder den senaste tiden med ömsom sol, ömsom regn, ibland kyligt, ibland varmt och mellan varven rejäla hagelskurar. Idag har Belle praktiskt taget vägrat att gå ut, för även om det varit uppehåll och solsken just när vi stuckit ut nosarna var vägarna fulla av regnpölar och gräset genomvått... hon hann i princip bara ut för att snabbt göra det hon skall och sedan tvärvände hon för att springa tillbaka till porten. Annars älskar hon att promenera omkring och "läsa tidningen", och området är så klurigt byggt att det går att gå kors och tvärs utan att riskera att ta exakt samma sträcka på tillbakavägen. På det viset blir våra strövtåg aldrig enformiga... fast idag blev det som sagt ilfart ut till närmaste gräsmatta och lika hög fart tillbaka till porten *skrattar*. 

Själv tog jag mig för att vandra ner till ICA nu under kvällen, eftersom jag tänkte att det kanske blir värre väder i morgon. Det var uppehåll och sol när jag gick, men jag hann inte ens halvvägs innan det började regna friskt... och när jag hade handlat klart och skulle gå hem igen satte det i att hagla! Så när jag väl kom hem var jag genomblöt, och eftersom skorna läcker gällde det även strumporna. Det var riktigt skönt att komma inomhus här hemma, få dra av mig allt det blöta och ta en värmande dusch. Det är skillnad på blöt och blöt... 

Annars har mamma och jag mest suttit i vardagsrummet och umgåtts, fikat och haft det bra. Min bilmek dök upp på eftermiddagen för att hämta bilbatteriet till laddning, och han lovade att komma tillbaka på onsdag för att felsöka vad det är som drar ur strömmen. Jag måste säga att det är praktiskt att han själv har exakt samma bilmodell, t.o.m. samma årsmodell, och därför kan den utan och innan... och han tror sig redan veta var problemet sitter, vilket lät trösterikt. 

Nu skall jag göra lite te åt oss, och sedan börjar det bli sängdags.