Mamma mår fortfarande inte bra och hennes blodtryck är ostadigt, så idag har vi en vilodag här hemma. Jag har bäddat ner henne i min soffa, vilket Philemon och Belle uppskattade mycket... så hon lär inte frysa, även om det är lite kyligt inomhus just nu. Skall strax börja elda... men först vill jag bli klar med protokollet från gårdagens möte, innan jag glömmer hur diskussionerna var. 

Ute stormar det idag, och det växlar mellan solsken och regn mest hela tiden. Särskilt kallt är det egentligen inte - kring +14 grader - men blåsten gör att det känns ruggigt ändå. Så idag får jag inte ut Belle annat än på korta rastningar... men det gör inte så mycket, eftersom jag vill vara här och hålla koll på hur mamma mår.

Fick tillbaka pengar från Fortum, eftersom jag tydligen hade betalat för mycket! Det blev en mycket glad överraskning, eftersom vi ligger flera tusen back... nu minskade summan som vi måste få ihop inom de närmaste veckorna, och det lyfte en stor tyngd från mitt hjärta.

Mamma och jag har diskuterat min 50-årsdag. Hon undrade oroligt varför jag inte vill prata med andra (familj och vänner) om den, så jag förklarade att de enda saker jag önskar mig är ett par nya skor (/kängor), en sval att förvara rotsaker i samt en resa till Helsingfors med mamma... och alla tre är svåra för andra att ordna: skorna, därför att jag har rätt speciella önskemål om hurdana de skall vara; svalen, därför att den troligen är en dyr historia (en sådan kostar säkert ett par tusen); och resan, därför att vi behöver bo på hotell en natt  i Helsingfors för att mamma skall orka med ansträngningen, och då behövs det att någon bor här under tiden... men vem vill komma hit och bo i tre dagar för att se till fem katter och en hund samt elda upp värme varje kväll så att varken djuren eller huset fryser? Vi kan inte lämna bort dem, inte så många djur, utan vakten måste bo här för att det skall fungera. Hon förstod mina synpunkter, och det känns bra för jag vill inte att hon skall bli rädd att jag lider av åldersnoja eller något sådant. Jag är absolut inte rädd för att fylla 50 år, överhuvudtaget har jag inga problem med att bli äldre (än i alla fall). Men jag känner mig så obekväm med firanden och tycker inte om att vara i centrum för folks uppmärksamhet...

Apropå resa, så hade jag en märklig dröm i natt. Mamma, pappa, några till och jag skulle göra en utflykt och hittade ett ställe med en stor gräsmatta där det låg ett café och folk kunde ha picknick i gräset... och nedanför en brant slänt låg en fotbollsplan där två knattelag spelade. Jag gjorde som vanligt, packade ur bilen och bar alla våra saker (filt, picknickkorg m.m.) till gräsplanen och gjorde i ordning en bra plats åt oss, och sedan hämtade jag pappa i bilen och bar honom dit medan mamma gick själv. Ja, jag bar pappa - sådant kan man göra i drömmar! När vi kommit fram, ville pappa ner till fotbollsplanen och titta, eftersom han kände det ena lagets tränare, sa han... så jag bar honom nedför slänten och mamma följde med för att ta hand om honom medan jag gick upp till vår filt igen - jag hade ont i huvudet och ville inte sitta i närheten av en arena full med hojtande ungar. Då dök en kille upp, som jag hade haft ett förhållande med för många år sedan (i drömmen, alltså - jag vet i vaket tillstånd inte vem han var) och slog sig ner hos mig. Han berättade att han hade åkt iväg ensam utan sin familj ett tag för att "vila huvudet"... så vi satt och fikade och småpratade lågmält en stund, innan plötsligt en skugga föll över oss: hans fru hade dykt upp och sa svartsjukt att det var väl det hon visste, att vi hade stämt träff där! Jag begrep inte vad hon talade om, eftersom jag hade kommit dit av en slump, och hennes man (mitt ex) sa irriterat att han hade åkt hit för att få vara ifred och inte alls stämt träff med någon. Det ville hon dock inte tro, utan grälade en lång stund på oss för att vi var otrogna mot henne... så till sist blev jag arg och sa ifrån att hon fick sluta bråka, eftersom jag hade ont i huvudet, och att jag gav blanka katten i hennes nojiga svartsjuka. Då gick hon för att hämta fika och slå sig ner hos oss, och så fort hon hade lämnat oss, grep mitt ex mig i armen och frågade om jag inte hade lust att resa bort för att vila upp mig. Jag svarade att jag inte hade råd med sådant, och då sa han "men det har jag"... och sedan vaknade jag.

Vad betyder en sådan dröm? Att jag väntar mig att någon skall komma och ta mig med på en resa så att jag får vila från bekymren ett tag, kanske? Fast jag vill mycket hellre få hjälp med bekymren än resa ifrån dem ... annars finns de ju kvar när jag kommer tillbaka.

Drömmen kan också handla om mina smärtsamma minnen av min egen svartsjuka som ung... jag förstörde tillvaron för både mig själv och min dåvarande pojkvän (vilket jag idag är ledsen över, trots att jag vet att han har förlåtit mig). Idag kan jag inte förstå hur jag kunde känna så - att jag hade ett så dåligt självförtroende?!? Svartsjuka förstör så mycket, och till 99% handlar det enbart om ens egna hjärnspöken... men genom att man ger efter för sina inbillningar driver man obarmhärtigt ifrån sig den person som man absolut inte vill mista, och det är tragiskt för bägge parter.