Idag var jag till Närhälsan och fick svar på mina prover. De var tydligen tvetydiga, men så mycket fick jag klart för mig att jag inte smittar... och det är skönt att veta, för antagligen kommer mamma hem från sjukhuset i morgon. Turerna har varit många och motsägelse-fulla den här veckan - först skulle hon opereras inför dialysstarten, sedan ansågs hennes njurar må "för bra", så diskuterades en operation för att sätta in en port-a-cath (så att hon skall slippa bli stucken så mycket) innan man tvekade om det skulle hinnas med under hennes sjukhusvistelse... fast idag hade de tydligen ändrat sig och ville försöka få det gjort innan hon åker hem... så talades det om korttidsboende och rehabilitering (sjukgymnastik m.m.) samt att en ny vårdplan skulle läggas upp... men det senaste budet var att hon istället får komma hem och man framåt nästa vecka lägger upp en rehabplan för henne. Suck! Med andra ord är jag faktiskt inte riktigt säker på hur det blir med någonting alls... min fromma förhoppning är dock att hon får sin port-a-cath i alla fall, oavsett. Att njurarna "mår för bra" är väl också goda nyheter, antar jag! Fast det var ju inte därför hon skulle börja med dialys nu, utan för att hon skall slippa alla dessa turer med viktökning och avvätskning som bägge delar sliter hårt på hennes kropp (inte minst hjärtat). Nåja, redan den 11:e skall hon träffa njurläkaren igen, och då kanske vi får bättre besked om vad som händer framöver.

Själv mår jag sisådär; fick rådet att köpa Therimin (dock utan honung p.g.a. min diabetes) som lindring och ha tålamod medan sjukdomen läker ut av sig själv. De är ju tveksamma att behandla med antibiotika om man kan klara sig utan, och jag själv har ingen lust att äta fler mediciner än jag redan gör om det inte är nödvändigt, så det är helt okej för mig att vila mig igenom den här pärsen så länge jag vet att jag blir frisk och att jag inte smittar någon. 

Har tagit det lugnt idag också - kört en tvättmaskin, bara. Och nu tänker jag krypa i säng, kanske läsa en liten stund innan jag somnar...