Natten mellan måndag och tisdag  

Ni som följer min blogg lite mer regelbundet, vet hur jag har längtat efter dagar då jag får släppa alla bekymmer och bara ägna mig åt att vara "hemmafru"... och vet ni, just nu är det precis så! Ända sedan förra veckan får vi mest reklam i posten - inga räkningar - och även om pengarna som vanligt inte räcker till allt, har katastroferna lyst med sin välbehövliga frånvaro. Så vad jag ägnar mig åt just nu är att diska och tvätta, laga mat och gosa med djuren, promenera med Belle, smådona i trädgården, virka och läsa. Nu i natt lyssnar jag på musik och lagar några klädesplagg åt mamma; syr ihop revor och slitskador så att hon skall känna sig hel och fin... och så har jag tömt kameran, som var full med foton från trädgården. Den ser lite vildvuxen ut, eftersom vi inte har klippt gräset, men å andra sidan blommar precis allting och om man, som jag, älskar naturen precis sådan den är finns det hur mycket som helst att glädja sig åt just nu. Det här är bara ett litet urval:

Vädret är också fullödigt - visserligen mulet, men sommarvarmt som om vi redan vore i juli. Belle älskar det! Tyvärr gör myggen det också, och fästingarna... jag tog bort en fästing från min mage igår kväll, och området runt bettstället är så pass stort och rött nu efteråt att jag tror att jag måste ringa Närhälsan i morgon för att kolla ifall de tycker att jag skall komma dit och visa upp det. Kliar gör det också! Fick borrelia för någon sommar sedan, och en FB-vän har drabbats av ännu värre skador (lyme disease), så jag vet att det inte är riskfritt med fästingbett. För säkerhets skull har jag bett vår veterinär att skriva ut ett bra fästing-preparat i tablettform till Belle, så att hon skall klara sommaren... hon och jag rör oss ju i skog och tät undervegetation, och jag brukar få plocka fästingar både från henne och mig om somrarna.

Nej, om jag skulle gå ner i källaren och se om tvättmaskinen arbetat klart? Och så är det definitivt dags för te, förstås!