Onsdag kväll 


Jag har haft en trevlig och glad dag idag, tack vare en generös vän som sände mig en slant att "förgylla tillvaron" för. Vilket jag har gjort! Först tankade jag bilen, sedan åkte jag till Kristinehamn och unnade mig att äta på restaurang (thaibuffé) och efter det skrotade jag runt på en loppis, där jag fyndade ett par gammaldags julgardiner till köksfönstret för 5 kronor och fem humorböcker för 15 kronor (sammanlagt). Innan jag åkte hem besökte jag Dollarstore och bytte patronen till min Sodastreamer samt köpte lite småsaker (bl.a. hundstrumpor med halkskydd till Miri, inför eventuell skare i vinter - Belle har ju en vinteroverall med fötter på, så hon klarar sig) - och sist, men inte minst, skickade jag, när jag kom hem, via datorn efter Katolsk Kalender 2020 från Katolsk Bokhandel i Stockholm. Så nu är jag både mätt och nöjd! Och tackar så innerligt för slanten, som gav mig så mycken glädje! (PS till givaren: jag har inte använt hela pengen än, hihi!)

Solen sken idag, så vi har fått fina hundpromenader och en lång lekstund i hundhagen i Kristinehamn. Belle och Miri hade så roligt att de helt glömde bort att försöka skava av sig tröjorna - i stället rusade de omkring som tosingar, klättrade på den stora stocken som ligger mitt i hagen och jagade skator som skrattande flög undan varje gång de kom i närheten. Jag önskar verkligen att vi hade en hundhage här i Gullspång! Man borde inte behöva åka flera mil för att kunna släppa lös sina pälsklingar i trygg miljö... och särskilt nu, när jakten pågår för fullt, känns det inte säkert att gå i skog och mark. Belle, som är skotträdd, vill förresten alltid vända och gå hem om hon hör smällar... så hon har svårt att slappna av, går hela tiden på spänn och lyssnar, den stackaren. 

Nu är det beckmörkt ute, så vi går bara i området på våra promenader. Och har blinkande lampor på oss, både hundarna och jag, så att vi syns ordentligt. Reflexer på kläderna har vi förstås också, alla tre. Man skall inte låta sig luras av gatubelysning m.m... man syns inte särskilt bra ändå, och det är ett ögonblicks verk att komma i vägen för en bil! Har kikat lite i framför allt second hand-butiker efter en vinterjacka (vill ha en som är varm, men inte gör mig ännu större än jag redan är, och som räcker ner över stjärten) och förundrats lite (i negativ mening) över hur mörka alla vinterkläder är. Varför tillverkar man inte vinterkläder i starka färger? Det är mörkt nog ändå så här års...

Har inget särskilt att blogga om i kväll, så jag skall inte bli långrandig. Vill bara i förbigående nämna att jag fått positiv respons på det viktiga brevet jag skrev häromdagen (som jag bloggade om igår), och det känns bra! Det låg ju och vägde mellan att vi kommer överens eller att jag avslutar relationen... nu tror jag att vi har hittat en lösning som fungerar för oss båda, och det är ju det optimala resultatet.

Å, jag måste ju få berätta om en rolig sak: jag har fått en väckarklocka i present! Den ser ut som de gjorde förr, du vet, stor och rund med två "koppar" upptill, men den är batteridriven så den skramlar inte utan piper när larmet går igång. Och vet du varför jag fick den? För att den inte har någon snooze-funktion! *skrattar gott* Så nu stänger jag av telefonen när jag lägger mig, och sätter larmet på min nya fina klocka som inte går att snooza med...