Natten mellan fredag och lördag Nu är det bara en och en halv timme kvar innan jag skall väcka mamma och hjälpa henne bli klar innan taxin kommer. Jag orkar inte virka mer, fingrarna är för ömma, så jag funderar på att börja läsa i en bok jag lånade på biblioteket häromdagen: "Ett universum ur ingenting: varför det finns någonting snarare än ingenting" av Lawrence M. Krauss. Spännande titel, eller hur? Samt göra mig en mugg te till. 

Ungarna har placerat sig runt om mig och sover; Majsan på bordet, Sixten i en av stolarna, Belle, Philemon och Robin i en hög på min högra sida och Rafael i fönstret. Så mamma har sin säng och det varma duntäcket för sig själv just nu, vilket är lite ovanligt. 

Har suttit och funderat lite grand på en dröm jag hade för någon natt sedan. Den handlade om ett främmande land, där jag hade vunnit folkets förtroende som... inte magiker, men något i den vägen... och därför hade bjudits in till ett viktigt möte med politiker, administra-törer, företagsledare och andra höjdare. Mötet hölls i ett stort, pampigt torn i anslutning till en byggnad stor som ett samhälle, och det var gott om folk samlade utanför för att följa mötet genom att informatörer kom ut från tornet för att berätta hur allt förlöpte där inne. Själv gick jag ifrån då och då för att ta en promenad i den vackra parken nedanför tornet... och jag undrade vad jag hade på mötet att göra, eftersom det som diskuterades inte verkade handla om sådant jag sysslade med. Kanske var det ett sätt att illustrera mitt intresse för politiska frågor, trots att jag inte är politiskt aktiv? Lite som att jag inte är direkt involverad (mer än vi alla är, menar jag) men inte kan hålla mig borta heller... och att jag var magiker (egentligen inte, som sagt, men jag kommer inte på något bättre ord just nu) kanske speg-lade min min önskan att verkligen kunna göra något åt sådant jag tycker är fel?

Ibland önskar jag att jag kunde spela in mina drömmar på film - de kan vara så färgstarka, spännande och ibland sagolika! Man bär liksom tusende Narnia inombords, hela världar att uppleva, intressanta människor och andra varelser att interagera med..