Söndag kväll Den enda skillnaden vädermässigt mellan Västerås och Gullspång har idag varit att det inte fläktar här... annars är det lika hett, lika tryckande och lika svettdrivande. Puh!

Belle, Robin och jag kom hem cirka 00.20 i natt, kom inomhus med packningen och tog oss en liten "nattamacka" (d.v.s. jag tog en macka, djuren fick blötmat), varefter vi stöp i säng. Tack vare att jag dels hade lämnat alla fönster lite öppna och dels låtit fläktarna gå, var temperaturen inomhus uthärdlig och åtminstone jag sov bra hela natten. När vi sedan vaknade, unnade vi oss en långsam morgon med en kort kisspromenad, te (för mig) och avkopplat umgänge innan jag drog igång den första av två omgångar tvätt (hade ju en hel del svettiga kläder med mig hem - hihi!) och sedan gick hem till Maria för att hämta min post, som hon varit vänlig att ta hand om under veckan som gått. Utanför Marias uteplats träffade jag Alex och Daniel, som också varit iväg några dagar... vi pratades vid en stund och önskade varandra välkomna hem, innan vi skildes åt och jag återvände hem för att byta kläder m.m. 

Kl. 15 höll Nina en mycket gripande och fin sång- och berättarstund i Equmenia, och jag var förstås där och lyssnade. En del av det Nina sa har jag hört förut, annat var nytt, men framför allt sjöng hon många underbara sånger och psalmer för att illustrera sina upplevelser. Nina har levt ett ohyggligt svårt, hårt och smärtsamt liv innan hon blev frälst, och det har ju inneburit att hon sedan dess varit sjuklig och skadad... men samtidigt är hon så stark, håller huvudet högt genom alla svårigheter och vill tacka Gud för sin mirakulösa räddning på alla sätt hon kan. Det är därför hon är sångevangelist - för att sprida, genom sång och vittnesmål, budskapet att samma räddning finns att få för andra som också har det svårt. Ordet evangelium betyder glatt budskap, men det visste du väl redan?

Det Nina berättade och sjöng väckte många tankar och känslor, som alltid när jag lyssnar till henne... så jag lånade papper och penna och skrev ner lite saker som jag vill kontemplera i lugn och ro. Vad det leder till, lär jag blogga om så småningom...

Hur som helst, från kyrkan gick jag raka vägen hem, hämtade Belle och åkte till en affär för att handla lite nödvändigheter. Eftersom jag hade varit borta, hade jag ju ingenting annat än lite torrvaror och frysta grönsaker hemma, så jag behövde fylla på reserverna. Väl hemma igen åt vi middag, och sedan vilade djuren medan jag tog en lång, sval dusch. Nu skall jag hänga tvätten (en mörk och en ljus) innan jag sätter mig att betala räkningarna... och sedan kryper jag i säng med en bra bok.

Belle är dämpad, har jag märkt. Undrar om det är värmen eller om hon saknar flocken?