Lördag eftermiddag  

... men det gick inte. Och egentligen trodde jag ju inte heller att det skulle gå att jag lutade mig tillbaka i soffan och gjorde ingenting mellan måltiderna och eldningspassen. För det finns ju bara jag här... jag och en hund, fem katter och en multisjuk mamma utan några krafter till annat än det mest nödvändiga, som t.ex. att resa sig med hjälp av betastödet och gå till och från badrummet, vardagsrummet eller sängen. En sådan här dag, när hon varit på dialys, fungerar inte ens betastödet utan hon måste köras i rullstolen. 

Jag har dock kunnat sova ut en smula bättre än vanligt i natt, och det är värt mycket. Den här veckan har jag inte kunnat vaka åt mamma en enda natt, trots att jag verkligen velat... för att att orka med, har jag måst sova om nätterna. Önskar verkligen att saker och ting blev normala igen! Om det nu finns något som kallas normalt i det här livet? 

Var gång någon av hemtjänstdamerna kommer, frågar denna hur det går med flyttplanerna och jag berättar som det är, att vi inte blev godkända av HSB och att det nu inte finns några alternativ för oss förrän en anpassad hyresrätt blir ledig. Jag har fått ett tips som jag skall försöka kolla upp... det finns en privat fastighetsägare som som äger ett flerfamiljshus inne i Gullspång som åtminstone på utsidan ser trevligt ut, och om det finns hiss i huset kanske det kunde vara ett alternativ för oss. Förutsatt att hen har något ledigt, så klart, eller något på gång. Skall hur som helst fråga hur lägenheterna är, och om det kan vara något att titta närmare på, kanske vi kan få ställa oss i kö. 

Kan ni fatta att det är första advent i morgon?!? Jag måste sätta mig och kolla alla lampor i stjärnor och adventsljusstakar i kväll... men mamma och jag har bestämt oss för att bara dekorera hennes del av huset och låta min del vara mörk, eftersom allt jag gör där är sover eller hämtar saker i kyl och frys. Det besparar mig lite jobb i alla fall. 

I morgon är det julmarknad här i Otterbäcken, och på kvällen är det skyltsöndag i Gullspång med Lucia-tåg, lotterier, levande musik m.m. Jag hoppas hitta en kärve på marknaden, och så skall vi givetvis följa vår tradition och dricka glögg hos Lions i Gullspång... samt köpa en korv åt Belle, så att hon också känner av att det är en speciell dag. Tror att det kommer att bli trevligt, och att vi inte har någon snö gör ingenting... jag behöver ingen snö för att komma i rätt stämning. 

Skrivet senare:

Nu lyser adventsstjärnor och adventsljusstakar i fönstren, vi har ätit och mamma väntar på hemtjänstens sista besök för dagen, för sedan vill hon krypa till sängs. Själv tänker jag göra mig en mugg te och kanske äntligen få sitta still en stund här i soffan...