Det tog tvärstopp på blodcentralen - jag fick inte ge blod när de upptäckte att mitt blodtryck låg på drygt 210/110! Och trots att jag fick ligga och vila en stund och sedan testa trycket igen, gick det inte ner... så nu har jag lovat att gå till vårdcentralen i morgon och prata med dem, för jag äter ju faktiskt blodtryckssänkande medicin sedan ett antal år och borde inte kunna ha så här höga värden. Undrar vad det är som händer i min kropp denna annorlunda sommar?

För att trösta mig - för jag älskar ju att ge blod, så jag blev besviken när jag avvisades idag och fick en chock när jag hörde hur högt trycket var - åkte jag ner till hundgården och lekte med Belle en bra stund. Sedan fortsatte vi till nya djurhemmet där jag mötte föreningens ordförande Caroline Ekeberg och blev guidad runt i lokalerna. Det nya är jättestort, jämfört med det utrymme vi haft hittills! Vi kommer t.o.m. att ha plats för fler djur och för annan verksamhet istället för att, som förut, trampa varandra på fötterna när vi försökt röra oss på Barrliden... man blir alldeles lyrisk när man går runt i de nya rummen och tänker på allt vi kan åstadkomma nu. Och med två små undantag kommer varenda bur ha tillgång till en egen utegård! Vad mer kan man drömma om?!?

När vi pratat klart om vad de olika rummen är tänkta att användas till, satte vi oss i ett av köken och fikade medan vi diskuterade vad som timat i styrelsen medan jag har varit s.a.s. "sjukskriven". Det var rörande att höra att mina kollegor blivit glada över beskedet att jag kommer tillbaka i augusti, och ordföranden värmde mitt hjärta ännu mer genom att säga att även om jag upptäcker att jag inte orkar med att vara sekreterare vill de att jag fortsätter att komma till mötena eftersom de saknar mig och vill "ha mig med ombord". 

Belle gjorde också succé hos snickarna som var där och jobbade, samt fick både Caroline och mig att häpna när hon plötsligt började lapa i sig av mitt kaffe! Caroline lyckades t.o.m. få det på bild, och jag hoppas att hon mejlar åtminstone ett "bildbevis" till mig... *skrattar* Min egen kamera låg förstås i jackfickan, där jag inte kom åt den när nu Belle satt i mitt knä och drack kaffe...

Tillagt senare samma kväll: Nu har jag fått bilderna på Belle, drickande kaffe! Varsågoda: