Torsdag eftermiddag 

Innan jag skriver någonting annat, skall jag rätta mig själv. Som Annika med all rätt kommenterat mitt förra inlägg, är ME och utmattningssyndrom inte samma sak även om de delar många liknande symptom. Och det var ju därför jag lånade den där boken - "Osynligt sjuk" av Karin Alvtegen och Karin Thunberg - för att rätt förstå (och inte sprida felaktigheter till andra!) hur mina vänner mår och vad de kämpar mot i sin vardag (och helg - för sjukdomar är man ju aldrig ledig från). Så härmed lovar jag både Annika och mina andra ME-drabbade vänner att så snart jag har läst boken, skall jag blogga om den. 

Jag ber än en gång om ursäkt för mitt misstag!

Idag är det dagen före pensionsdags, och såväl jag som djuren är väldigt trötta. Vädret fortsätter att vara grått och regnigt, emellanåt blåsigt, så det blir mycket inomhusvistelse för oss allihopa, tyvärr. I morgon skall vi dock vara ute hela dagen, och då skall jag leta reda på en bra hundhage där Belle och Miri får springa fritt så länge de har lust! 

Försökte vara illustrativ när jag chattade med Mia och kallade mig själv för "initiativsvag" idag - hihi! För så känns det, som om jag helst bara sitter här och lyssnar till musik och läser, dricker te och gosar med mina små pälsklingar. Fast det blir ärligt talat inte mycket gosande just nu, för de sover under sina filtar och vill inte bli störda. Och nu frågar sig förstås vännen av korrekthet: vari ligger skillnaden mot andra dagar? Jag dricker väl te, virkar/läser och tar det lugnt även i vanliga fall. Sant! Och jag vet faktiskt inte varför det känns annorlunda just nu... kanske för att jag är ovanligt trött, så där som jag brukade vara innan jag la om livsstil i samband med Västerås-vistelsen? Jag har fortfarande kvar gåvan från Gud - ett fridfullt hjärta - men orken saknas för tillfället och tyngre uppgifter (som t.ex. att dammsuga och svabba golven) får vänta. Trots att de behövs. Dock skall jag hänga/vika den färdiga, torra tvätten och få in där varje enskild sak skall vara, det känns viktigt eftersom tvättställningarna tar plats och stör känslan av "rymd" omkring mig. En av de stora skillnaderna sedan jag gjorde om i vardagsrummet är nämligen att rummet nu känns större och rymligare!  Och den känslan vill jag behålla, för den gör mig lugn till sinnes.

I kväll skall jag göra ett annat "måste": lägga in räkningarna i min Internetbank, så att summorna dras i morgon bitti. Har samlat ihop dem i en hög vartefter de kommit, så jag tror att jag har alla utom en... känns så skönt att ha det gjort direkt, så att jag vet på öret vad jag har att röra mig med under kommande månad. Sifferblind som jag är, litar jag inte på min skalle - vare sig att den minns rätta summorna eller att den räknar rätt vartefter jag gör inköp. Bättre då att alla utgifter redan är avklarade innan jag unnar mig att handla något.

Skall faktiskt kolla om det finns någon thaibuffé i Skövde i morgon... längtar efter friterad kyckling och äggnudlar i sötsur sås...