Sen fredagskväll 

Vad är definitionen på en riktig vän? Jag skulle vilja säga att det är den person som inte väntar på att man skall fråga om hjälp, utan ser ens situation och erbjuder sig att rycka in. För ibland kan man inte fråga - man skäms, man vill inte störa eller besvära, man försöker och försöker själv för att andra har sina liv att leva... och en riktig vän ser ens kamp, förstår och kommer till undsättning. 

En sådan vän är Maria. Hon har sett hur jag har mått dåligt i själen, varit trött och deprimerad en längre tid och inte fått någonting gjort här hemma... och idag kom hon, kavlade upp ärmarna och hjälpte mig klara av alltihopa. Vi har bytt gardiner i fönstren och satt upp julbelysning, hämtat in julsakerna från förrådet, dammsugit och svabbat golven, städat i köket och en massa andra bra saker som jag så väldigt länge behövt ta itu med men inte gjort. Egentligen skulle vi ha bakat pepparkakor också, och allt är förberett men det hann bli för sent på kvällen - så det får bli i morgon i stället. Nu har jag ju inga andra plikter som stressar mig! Och på kvällen kommer Perry och lagar mat åt oss... kan det bli trevligare?

Nu kan det förresten sägas: det är Perry som köpt huset. Att han fått lagfarten stod i Mariestadstidningen igår, så nu är det offentliggjort och vi väntar nyfiket på reaktionerna... hihi! Och jag är så glad, för Perry älskar katter... så det kommer att bo flera katter i huset när han är färdig med renoveringarna och flyttar in. Det värmer mitt hjärta - kattgården kommer till användning, och förmodligen skall Perry t.o.m. bygga ut den rejält. Mitt älskade hus och den underbara trädgården hamnar i kompetenta händer och jag är övertygad om att han kommer att bli lika förälskad i stället som jag varit i alla år.

Nu skall jag sitta här en stund och bara njuta av hur fint allting är här hemma, hur adventsstjärnan lyser i fönstret - inramad av de röda julgardinerna med hjärtan och domherrar - och hur gott teet jag just har bryggt är. Mitt hjärta talar ordlöst om för Gud hur oändligen tacksam jag är! Sedan kryper jag i säng och sover lugnt, viss om att ingenting längre hänger över mig som damoklessvärd.