Lördagskväll  

Gjorde en rejält misslyckad men mycket god äpplekaka nu i kväll... men jag fick provsmaka den själv, för mamma mår inte alls bra. Hemtjänstdamen som var här nyss fick hjälpa mig att ta hand om henne, för när hon hade ätit och skulle ta sina mediciner kräktes hon upp det mesta av kvällsmaten igen... stackars mamma, hon som fasar för att kräkas! Nu har vi bäddat ner henne och väntar med medicinerna till senare, för det är ju ingen mening att hon tar dem och sedan får upp dem igen nästan genast, och jag har lovat att vara uppe några timmar till för att se att allting lugnar sig. Hade egentligen tänkt krypa tidigt i säng, efter-som jag är ganska trött efter gårnattens vakande... men just nu är jag ändå för orolig för att sova, och jag vet att mamma känner sig tryggare när jag sitter uppe.

Det börjar bli varmare ute igen, vilket gör att jag inte behöver elda i kväll. Körsbärsträden har nästan blommat över, men aplarna är som mest praktfulla och vi får allt fler blommande tulpaner på baksidan av huset. Dessutom är gräset fullt med maskrosor och dem tänker jag absolut låta blomma färdigt innan jag tar itu med gräsklippningen (eller får det klippt av de duktiga männen på Kooperativet Laxen) - jag tycker att gula maskrosor är ljuvliga blommor och anser dem inte alls för ogräs. Finns det något muntrare och mer somrigt än en solgult blommande gräsmatta?!? 

Nu skall jag ordna lite te åt mig och sedan krypa upp i "mitt" soffhörn (mamma och jag har "inmutat" varsin hörna) med min virkning och se "Poirot" på TV. Förhoppningsvis sover mamma gott några timmar så att jag sedan kan ge henne medicinerna innan jag själv gå och lägger mig. I morgon är det inte dialys, så hon får sova lite längre på morgonen och kan vila hela dagen...