Söndagskväll  

När Belle och jag var ute på vår efter-kvällsvarden-promenad och njöt av den nedåtgående solens varma strålar, fågelsång och barns lek och stoj, beundrade alla blommor som kommit (trots hård blåst och tidvisa hagelskurar) fylldes jag av en mycket speciell känsla. 

Lycka!

Våren är den finaste tiden på året - allting börjar leva upp och jag kan fortfarande glädjas åt sol och värme innan det blir för mycket för mig. Kvällarna är magiska... så vackra och fyllda av livskraft... och under varenda promenad hittar Belle och jag nya saker att beundra. Igår hittade jag knoppande tulpaner i en rabatt, idag fann jag pärlhyacinter i en annan. Skogen och det lilla skogsavsnittet här på innergården är översållade av vitsippor, och det växer påsk- och pingsliljor, scilla och andra skönheter överallt... det får mig att längta efter nästa pension, då jag förhoppningvis har råd att köpa jord (ICA har ett erbjudande om tio säckar planteringsjord för 250 kronor, som jag tänker nappa på) och plantor, och bilen fungerar så att jag kan hämta krukor och redskap vid huset. Till dess njuter jag till fullo av vad andra åstadkommit här i området... samt drömmer och planerar.

Inte bara om planteringar, förresten, utan framför allt om kattgården vi skall bygga. Jag tror att jag har kommit på hur jag skall klara av att göra det ensam, förutsatt att jag kan få tag i tillräckligt med material... och det behöver inte vara så svårt, som jag tänker mig det hela. Sedan kan jag ha min dörr till uteplatsen öppen hela sommaren, så att katterna och Belle kan gå ut och in som de vill och jag själv får ett svalare sovrum... flera jag känner har sådana där självförslutande myggnät i sina balkongdörrar, och jag tror att det skall fungera så snart djuren lärt sig att forcera det. Vilket de säkert gör rätt snart! De är smarta, de små sötnosarna... ofta smartare än jag, tycker jag.

När Mimmi Hittekatts matte var här, berättade jag för henne att jag tänkte göra en lista över vilka för- och nackdelar jag har upplevt med flytten hit. Den listan börjar nu ta form i mitt huvud, och den ena kolumnen visar tendens att bli betydligt längre än den andra. Gissa vilken? 

Ni skall få en vink... jag har ett praktiskt taget ständigt välstädat hem med rena golv, allting på rätt plats, och ett kök som jag aldrig behöver skämmas för. Det var just det jag gjorde oftast i huset: skämdes. Nu kan vem som helst komma på besök när som helst och vårt hem är alltid presentabelt, rentav något jag är stolt över och gärna visar upp! Men var lugna, ni skall få läsa listorna när jag är klar med dem...

Nu skall jag dock ägna mig åt något helt annat: göra varma mackor åt mamma och mig att kalasa på som "nattmål". Och sedan är det nog läggdags för oss båda två, så att vi är pigga i morgon när en ny vecka tar vid. Förhoppningsvis hör min bilmek av sig och vill hämta bilen, så att jag kan börja planera för fortsatt röjning i huset... och så behöver jag bli av med en hel del återvinningsskräp, som är lite svårt att transportera till fots, s.a.s.