Sen torsdagskväll  

När vi kom till mamma i eftermiddags, var hon mycket trött och ville ligga till sängs fram till kvällsvarden (som serveras vid 17-tiden). Belle la sig tätt intill henne, under täcket, och själv tog jag en kort promenad bort till caféet för att köpa Aftonbladet och läsa vad som sagts på regeringens presskonferens. Fast varför i allsin da'r kallas det egentligen kvällstidning? Den här upplagan hade definitivt tryckts långt innan Löfvéns möte med pressen kl. 10.00... så i slutänden fick jag inte veta någonting förrän på kvällen, då mamma och jag tittade på TV-nyheterna. Men när jag kom tillbaka, hade personalen dukat med gott kaffe och nybakade kanelbullar - de bakar ofta på Björkskär, och några i personalen är riktiga konstnärer när det kommer till bakverk - mmm! Dessutom innehöll Aftonbladet ändå två korsord, så jag hade lite förströelse en stund medan mamma vilade. Överhuvudtaget löser jag väldigt ofta korsord; det är en bra sysselsättning när mamma inte orkar prata och svåra korsord håller min hjärna pigg. Har hört många läkare säga att korsord och andra intelligensutmaningar (som t.ex. ordspel som Alfapet och läsning av lite tyngre litteratur) hjälper mot demens - och eftersom jag älskar att läsa, vill jag inte mista just den förmågan hur gammal jag är blir! 

Vi blev kvar senare än vanligt hos mamma. Efter kvällsvarden tittade vi lite grand på TV (hon liggande i sängen med Belle vid fött... eh, jag menar foten och jag sittande på en stol bredvid) och vid 20.30-tiden kom personalen med varm choklad och smörgåsar. Först någon timme efter det, när mamma nästan sov, sa vi god natt och Belle och jag åkte hem. Alla djuren fick mat och sedan duschade jag, tände mina böneljus och lite rökelse samt satte mig att be en lång stund. 

Återigen har SMHI lovat regn för morgondagen. Undrar just om det kan tänkas stämma den här gången?