Länge satt jag här och tänkte att jag inte skulle behöva elda i kväll, eftersom jag tänkte krypa i säng riktigt tidigt och kunde ta en extra filt över mig... men jag kan inte sova, och nu fryser jag, så jag har trots allt startat pannan. Och orsaken till min sömnlöshet är dels tand-värk, dels min oro för mamma. 

Förmodligen har jag ingen större anledning att vara orolig för henne. Det är ju ingen avance-rad operation, vad jag förstår, och den görs på tusentals patienter varje år. Alla njursjuka som hemodialyserar har någon form av fistel och just AV-fisteln är visst den allra vanligaste. Inte heller brukar mamma bli dålig av operationer, trots hjärtsvikten och hennes övriga problem... tvärtom brukar hon pigga på sig riktigt fort, jämfört med de flesta andra. Men jag kan inte låta bli, för hon betyder så mycket för mig.

Så jag blir nog uppe ett par timmar till, vilket ger mig tid att irritera mig på en helt annan sak: min mejl. Den har alltid fungerat perfekt, och nu plötsligt i kväll fungerar inte utgående trots att jag gör exakt som det står på Telias supportsajt. Måste ringa dem i morgon och ta reda på vad som hänt - har någon hackat min dator och ställt om något? Min brandvägg har inte sagt ifrån, och en körning med virusprogrammet gav inga resultat... det borde vara som det skall, särskilt som resten av Internet fungerar perfekt. Ja, utom Facebook, då. Men den har ju egentligen ingenting med min dator att göra - min login fungerar lika dåligt på andras datorer, det har jag kollat flera gånger. Begriper ingenting... men å andra sidan är jag inte i bra skick just nu, så jag kanske helt enkelt tänker fel någonstans.

Har kollat några av mina favoritbloggar och det verkar som om stora delar av östra halvan av landet fortfarande har snö. Vi fick ett tunt lager samma natt som det snöade överallt i landet (var det natten till fredag? lördag?), men den smälte bort i solskenet redan nästa dag. Nu är det visserligen kyligt, bara några plusgrader på dagen och några minusgrader på natten, och det blåser rejält... men nog känner man att det är vår. Fåglarna sjunger, vår-blommor av flera sorter blommar (krokusen har t.o.m. blommat över, åtminstone här i vår trädgård). 

Nej, om jag skulle göra mig en mugg te och försöka koppla av lite?