Hur kan man bli så barnsligt, lyriskt lycklig över en ren bil? Eftersom jag försöker vara så miljömedveten jag har råd till, tvättar jag alltid min bil hos auktoriserade automatiska bil-tvättar där allt spill tas omhand... men det är sällan bilen blir riktigt ren, eftersom de där tvättarna inte verkar komma åt tillräckligt överallt (särskilt baktill på bilen). Igår besökte jag därför Biltema och investerade i en miljövänlig förtvättsprej och innan jag körde in i den automatiska biltvätten sprejade jag hela bilen runt om, från midjehöjd och neråt samt alla fönster. Och när jag sedan kom ur tvätten var bilen REN! Jag blev som sagt alldeles lyriskt lycklig och det är jag fortfarande... mitt leende varje gång jag tittar på bilen skiner säkert minst lika bra som bilen just nu *skrattar*.

Annars har dagens absolut viktigaste händelse varit mammas operation, som också blev mycket lyckad och som därmed lyfte ett helt berg från mitt hjärta. Jag kom till avdelningen i god tid innan hon kom upp dit och bjöds på kaffe medan jag väntade - personalen är verk-ligen omtänksam mot alla, inte bara patienterna! En stund senare kom mamma tillbaka upp liggande på rygg i sin säng, glad och pratsam... och det tog inte en kvart innan hon beställde pannkakor med jordgubbssylt för att ta igen att hon hade missat både frukost och lunch. Så hon hade uppenbarligen inte blivit särskilt "traumatiserad" av ingreppet... men sådan har hon alltid varit, egentligen svårt sjuk på alla möjliga sätt, men redo att studsa direkt ur sängen efter även avancerade operationer. Tro mig, vid flera tillfällen under hennes levnad (inte minst de två canceroperationerna hon gick igenom på 1980-talet) har personalen fått mer eller mindre tvinga henne kvar i sängen eftersom hon varit uppe och rört på sig alldeles för tidigt. Hon är helt enkelt inte typen som tycker synd om sig själv eller försöker fika efter folks sympatier - hihi! Den här gången är det dock enbart en fördel, för dels slipper jag vara så orolig och dels får hon troligen komma hem redan i morgon - underbara nyheter! Sedan gäller det bara att se till att hon inte använder (belastar) sin nyopererade vänsterarm innan den klarar det... så jag har sagt till henne riktigt strängt att hon måste ta reda på hur länge hon måste vänta innan hon får börja använda sin arm någorlunda normalt. Helt läkt räknas armen vara om sex-åtta veckor, och först därefter är det dags att börja lära sig the art of dialysis...

Som sagt - förhoppningsvis får jag hämta hem mamma efter lunch i morgon. Och innan dess skall jag besiktiga bilen i Mariestad... jag var där efter biltvätten och bokade tid, och killen lovade att inte ge mig körförbud när jag berättade att jag skulle vidare till Skövde och hämta hem min mamma efteråt *skrattar gott*. Nej, skämt åsido tror jag inte att det finns någon risk för körförbud, dels för att bilen gick igenom med blankt protokoll förra året och dels för att de få saker som strulat har blivit vederbörligen åtgärdade för länge sedan. Känns skönt att slippa tänka på det också, mitt i allt det andra.

Nu är det middagsdags för mig, och sedan skall jag börja elda varmt i huset.