Söndagskväll  

Trots att söndagen egentligen är menad som vilodag, något jag verkligen vill hedra, har jag faktiskt använt dagen till att vara flitig. Och även om jag varit lite yr till och från (särskilt när jag suttit ner) har jag hunnit mycket: två tvättomgångar, två diskomgångar, städning av badrummet, ivägkörande med återvinningsskräp, matlagning och bakande av en misslyckad men mycket god äpplekaka. Nu har jag bara svabbandet av hallgolvet kvar, så kan jag krypa till sängs... i morgon blir det relativt tidig revelj, för vid lunchtid får vi kärt besök och då vill jag ha hunnit "komma igång" lite grand. Vanligen är jag ganska seg de första timmarna jag är vaken, men det duger inte när man får besök - då skall man vara pigg och engagerad i gästen, så att denne känner sig välkommen.

Det har varit en mulen men varm vårdag - vid lunchtid var det redan drygt +16 grader ute. Vid något tillfälle under eftermiddagen har det regnat, men det kan knappast ha hållit på länge eftersom det hade börjat torka upp när Belle och jag tog vår längre promenad. Å, jag har hunnit klippa klorna på min lilla drama queen också! Hade egentligen tänkt fila dem också, men så länge ville hon inte stanna i mitt knä så medan jag gick för att hämta filen slank hon in under soffan. Jodå, hon kommer in under soffan! Och där gömmer hon sig så fort det handlar om hennes klor... alla har vi våra svaga punkter, och hennes är definitivt klorna. 

Nej, nu måste jag sätta fart igen. När jag kommer i säng vill jag nämligen ha tid att läsa ut boken "Kaosologi" av Micael Dahlén, för i morgon måste jag lämna in den på biblioteket eftersom det är någon som står i kö för att få den efter mig.