Lördag  

Tack Gud - det här regnet behöver vi! Hela dagen har det hällregnat, inte öst men varit ihållande, och det är exakt vad jag har bett om. Regnar det för häftigt rinner bara vattnet ovanpå den hårda, torra marken... men ett ihållande regn gör marken mjuk och sipprar ner under ytan där rötter och andra törstande varelser befinner sig. Håller det sedan på länge, helst i flera dagar i sträck, når vattnet ända ner till grundvattennivån - och då har hela skapelsen glädje av det. Så snälla Gud, låt det regna ett tag nu!

Mamma ringde aldrig - troligen ligger hon och sover gott i sin bekväma säng på Björkskär. Så jag har tagit tillfället i akt att vila, jag också, och egentligen inte gjort mycket nytta annat än att packa en diskmaskin och köra några mirakeltrasor i tvättmaskinen. I övrigt har jag läst, lyssnat på musik och gosat med djuren. Belle vägrar att sätta sin tass utanför porten, så jag bredde ut en peepad i badrummet och den använder hon så snällt när hon behöver gå. Vad som helst är bättre än att bli blöt, anser hon säkert! Resten av dagen har hon legat under en filt och slumrat sött, den lilla pälsklingen... och förutom de sedvanliga rusningarna, då energin flödar över i de små kropparna och de bara måste få studsa kring väggarna, har även missarna sussat gott på olika ställen i vardagsrummet. Sixten föredrar "huset" i klätterställningen, Rafael ligger utsträckt på vardagsrumsbordet precis bakom datorn (den utstrålar väl värme, kan tänka) och rexarna rullar ihop sig tätt intill Belle, fast ovanpå filten. 

Egentligen hade jag tänkt köra lite återvinningsskräp idag, men latmasken bet mig för hårt i ryggen så jag blev kvar hemma. Skall göra en omelett till kvällsvard och se Växjörevyn på TV, och sedan kryper jag nog i säng för kvällen. Håller på med den intressanta och tanke-väckande boken "Matmyten - vetenskapen om vad vi äter och hur det påverkar oss" av professorn och forskaren i genetik, mikrobiologi m.m. Tim Spector... den sammanfattas utmärkt på bokens baksida med orden: "Tim Spector visar varför vi borde sluta lyssna på tvivelaktiga kostråd och alarmistiska utsagor om vad vi äter, och i stället lyssna till vad vetenskapen har att säga i frågan"

Beroende på vädret, d.v.s. om det regnar eller inte, skall jag se om det går att ta hem mamma några timmar i morgon. Skulle vara så roligt att få laga mat åt henne! Sedan måste förstås hennes ork få avgöra vad vi hittar på...