Under eftermiddagen satt jag en god stund på mammas yttertrappa och njöt av att kunna sitta så utan att solen brände sönder mig. Jag tål inte solsken, blir sönderbränd och får otäcka blåsor som brister och blöder... men idag var det mulet, vindstilla och ändå varmt. Och sedan kom det välsignade regnet! Jag spelade ett datorspel i natt, där ljudet av regn skvalade i bakgrunden hela tiden (i äventyrsspel av den typen jag spelar är det alltid dåligt väder, ofta åska med ljungande blixtar) och jag njöt av att lyssna till det... nu kan jag njuta av äkta vara, för äntligen regnar det här hos oss! Måtte det bara hålla på i flera dagar nu och riktigt dränka in naturen i livgivande väta... det har varit farligt torrt alldeles för länge, man hittar bara förtorkade "lik" av svampar i skogen, det dammar när man går och träden har börjat gulna trots att det fortfarande är sommar. Att det finns människor som längtar efter att flytta till länder med nästan ständigt vackert väder?!? Några veckor, det kan jag förstå, men jämt?!? En av de många saker jag älskar med svensk natur är det omväxlande vädret, våra fina årstider... man blir aldrig trött på det, eftersom det hela tiden skiftar från det ena till det andra.

Jag har, som jag tror att jag nämnde igår, tvättdag. Tvättstugan är min favoritplats - där tänker jag bäst, pratar med Gud, sjunger och mår bra. Under mina femtio års levnad har jag varit med om otaliga tvättar under många olika former... så av alla maskiner vi har här i huset, är det tvättmaskinen jag skattar högst. Har ni tvättat lakan och jeans i ett vattenfyllt badkar? Det har jag. Har ni varit med om att ni visserligen haft en tvättmaskin (toppmatad) men att ni måst fylla och tömma den för hand? Det har jag. Har ni burit tvätt i stora säckar nästan fyra kilometer till en väns bostad, där ni fått låna tvättmaskinen några timmar, för att sedan bära tillbaka den våta tvätten samma väg för att hänga den hemma? Då var min bror och jag i yngre tonåren, förresten, så vi var inte så storväxta. Som sagt, jag älskar min tvättmaskin!